Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasmesan som glasigt fras

  • Eneledam69 10 mars 2008

    Var på en restaurang i Björnrike för knappt en vecka sedan och åt Carpaccio med pinjenötter och parmesan. Det var helt fantastiskt gott och såg urläckert ut. Jag frågade servitrisen vad de gjort med osten för den såg ut som ett luftigt nystan av glas och när man åt av det så frasade den, smått salt men det kanske var osten i sig som gjorde sältan. Servitrisen svarade "Ingen aning" och gjorde ingen insats i att ta reda på det heller.
    Jag är supernyfiken på vad de gjort. Är det någon som vet hur man gör så att parmesanosten blir på det sättet?
    Kan det vara gjort med blåslampa på något sätt...

    Vet någon så är jag jätteglad om jag får svar....så jag kan stilla min nyfikenhet.

    Ha det gott vänner!
    Eneledam

  • piusamadeusmozart 13 mars 2008

    Jag vet inte sàkert men, nàr jag river fàrsk parmesanost pà min gamla rivmaskin typ mandelkvarn fast stòrre med rulle lagom till rivna moròtter, dà bildas lànga tràdar. Grattinerar parmesanost sà smàlterinte den inte utan torkar mer och blir knastrig. Kan det vara sà????
    Pia

  • enAnnan 13 mars 2008

    Riv parmesan och lägg i flera små högar på bakplåtspapper.
    In i ugnen på hög värme några minuter så det smälter
    så har du ditt fras
    :)

    Det är osten i sig som är väldigt salt,
    och många restauranger har just detta som dekoration.

    Lite av ett ostchips.

  • Eneledam69 13 mars 2008

    Tackar för tips.. jag ska helt klart prova! (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.