Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetor!

  • irrevirre 26 oktober 2008

    Rödbetor är ju gott.
    Men har ni något förslag på hur man kan äta dem och vilket är bästa tillagningsätt. (Ugn eller på spisen, skala innan eller efter o.s.v)
    Här blir det mest kokta och serverad med mjukrört smör, flingsalt och svartpeppar.
    Vi gillar inte getost så det går bort .....

  • enAnnan 26 oktober 2008

    Med blandade rotfrukter i ugnen, och tzatziki till.
    Skala och dela i fjärdedelar, tillsammans med potatis, palsternacka, paprika och zucchini. Flingsalt och timjan och lite honung om man vill.
    225 grader ca 30-35 minuter

  • LaJefa 26 oktober 2008

    Här får du ett super gott recept. Tycker du om rödbetor så måste du bara testa denna.
    Riktigt god och mättande!

    Borsjtj a la Tina

  • LaJefa 26 oktober 2008

    Skrivet av lajefa den 26 okt 2008

    Här får du ett super gott recept. Tycker du om rödbetor så måste du bara testa denna.
    Riktigt god och mättande!

    Borsjtj a la Tina


    Glömde nämna att du kan även göra denna utan kött ifall du är vegetarian.

  • grill 26 oktober 2008

    Rödbets och valnötsbrownies

  • The_mama97mia 26 oktober 2008

    Hålelr med dig IrreVirre, jag gillar inte getost heller. Men jag gör som enAnnan ovan - gillar att ha rödbetor med i rotsaker i ugn. Så gott.
    Har även fått tips om att blasten till rödbetorna (om obesprutat) kan användas som mangold! Mkt gott o kul att ta vara på hela grejen, eller hur?

  • majamia 26 oktober 2008

    Hej
    Jag tycker att det är gott om man först kokar rödbetorna och sen lägger dom i en ugnssäker form. Därefter smular jag fetaost över och ringlar honung och toppar med pinjenötter. In i ugnen tills ost smällt, jättegott

  • irrevirre 26 oktober 2008

    Åhh, vad fina förslag. Äntligen kan jag testa något nytt med rödbetor!!
    Tackar och bockar:-)

  • Smulpajen 26 oktober 2008

    Rårivna i sallader är också jättegott med en god vinegrätt(L)

  • lennali 26 oktober 2008

    Här kommer ett förslag till:
    Ugnsbakade rödbetor

  • MrsC 26 oktober 2008

    Här är ännu ett förslag:
    ...det är rödbetor i drycken.

    Pink Lemonade

  • scrapplotta 26 oktober 2008

    Jag gjorde något gott som förrätt: Kokta halverade rödbetor + fetaost . In i ugnen till osten smält. Ta ut formen ringla över flytande honung. :D Scrapplotta.

  • alyssum 26 oktober 2008

    Jag har mycket rödbetor från i somras och har testat endel recept. Jag har just skrivit in mina två favoriter:

    Rödbetslasagne med timjan
    Rödbetscouscous

    Håll tillgodo!

  • gladavmat 26 oktober 2008

    Rödbetor i kombination med Chevre, rostade pinjenötter och lite flytande honung är nog det godaste jag vet!!(L)

  • babbs 27 oktober 2008

    Jag har ett fantastiskt recept på choklad- och rödbetskaka, men det är på engelska och det får man väl inte lägga in utan översättning, men om någon är intresserad, så...

  • alyssum 28 oktober 2008

    Skrivet av babbs den 27 okt 2008

    Jag har ett fantastiskt recept på choklad- och rödbetskaka, men det är på engelska och det får man väl inte lägga in utan översättning, men om någon är intresserad, så...


    Jag är intresserad av ditt engelska recept! skicka gärna till [email protected] om du inte lägger in det här.

  • MrsC 28 oktober 2008

    Skrivet av babbs den 27 okt 2008

    Jag har ett fantastiskt recept på choklad- och rödbetskaka, men det är på engelska och det får man väl inte lägga in utan översättning, men om någon är intresserad, så...


    Du kan väl lägga in det här...(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.