Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salladstips önskas!!!

  • delikat 9 februari 2008

    Vad blandar ni i era sallader för att få omväxling?

    Jag tar gärna emot tips på goda mixade sallader, för nu börjar jag bli trött på strimlad isbergssallad blandad med tomat och gurkabitar.

  • ikah 9 februari 2008

    Brukar blanda ner en eller flera olika sorter tex äppel, melon, apelsin, russin, nötter, rödlök, purjolök, syltad paprika, ananas, päron, majs, ärter, tomat, gurka och så varvar jag med isbergssallad, kinakål,
    bladsallad och vitkål:)

  • farmoringer 9 februari 2008

    Broccoli, majs och purjolök. Slå över lite ädelostdressing..Klart...

    Kikärter, majs och rödlök. Gör en vinegrett smaksatt med vitlök....Klart...

    Gröna bönor, skivade tomater och lök. Slå över en vinegrett..Klart.

    Skivade tomater, skivade oliver och nån lök. Slå över en vinegrett..Klart..

  • anluk 9 februari 2008

    Fetaost, rödlök, sallad, tomat, gurka, kidneybönor (eller andra bönor), majs, pinjenötter.
    Kan också strimla ner parmaskinka.

  • mariaefors 9 februari 2008

    Ikväll gjorde jag en sallad bestående av isbergssallad, rucola, rödlök, grynost och lite gurksallad. Blandade ner en dressing jag gjort av olivolja, rödvinsvinäger och Dijonsenap. Mycket enkelt och gott.
    P.S. Jag är lite nyfiken på vem du är, Jeppisbo som jag är...!

  • evaldo 9 februari 2008

    Jag brukar ibland blanda i rättika, salladslök, rödlök, grovrivet äpple, majs, bönor, det beror lite på vad som finns i skåpet.
    Dressing snabbt kan bli turkisk yoghurt majonnäs dijonsenap och lite sambal oelek och salt.
    Är bara att röra ihop så är det klart.

  • pingu 9 februari 2008

    Två enkla favoriter

    *strimlad rödkål blandat med apelsin klippt i bitar

    *finrivna morötter blandat med apelsin klippt i bitar

    Gillar apelsin(H)

  • delikat 9 februari 2008

    Kul med alla tips! Jag tackar så här långt och följer med spänning med om det kommer fler. Jag kommer att testa flera av era sallader. Blir så inspirerad! (Y)

  • 9 februari 2008

    sallad, majs, gurka o rödlök, det är det jag brukar ha

  • tilda 10 februari 2008

    Fetaost, rödlök och bönor av något slag.

  • nissestina 10 februari 2008

    Ruccola,avokado i bitar,riven parmesan (köp hel bit å riv själv),och pinjenötter eller annan nöt blandning som passar , ev lite oliv olja och en nypa fling salt över det hela, det är såå gott!!

  • 10 februari 2008

    finstrimmlad vitkål, gurka . purjolök äpple med en god dressing

  • MatAnders 10 februari 2008

    Finhackad bladpersilja är gott.

  • Fiona 10 februari 2008

    3-4 olika sorters sallad + babyplommontomater + anannas+ krutonger + riven morot+ riven rädisa+ citronsaft
    Perfekt som grund att slänga ner lite kokt pasta och färdiglagad kyckling så blir det en hel måltid! :)

  • markus 16 februari 2008

    Ruccola, tomatskivor, gurkskivor, oliver, fetaost eller mozarella, balsamicovinäger, salt/peppar , olivolja och lite färska örter

  • Pollyman 16 februari 2008

    jag kokar fullkornspasta som jag smaksätter med olivolja, vitlök, citronskal, persilja, salt och peppar... jag brukar ha i morot som jag kör med osthyvel och lägger i durkslaget.. de får ligga där när jag slår av pastan så blir de inte så hårda. Sedan har jag i tomat, gurka, majs, skurna bönor, röd lök, oliver, melon(eller annan frukt). och grillad kyckling.....serveras med vitlöksbröd och god dressing....(Y)

  • markus 16 februari 2008

    En enkel variant, som är tokgod, är finstrimlad vitkål blandad med Lingonsylt

  • matvraket 16 februari 2008

    Jag brukar ha i rödlök, fetaost, physalis, melon, avocado, nötter, solrosfrön, olivolja.... Listan kan göras lång! Med lite fantasi kommer du långt. Lycka till!

  • The_mama97mia 16 februari 2008

    Sallad är roligt att göra utifrån vad man har hemma.
    Isbergssallad som bas, gärna ngt beskt som ruccola eller endiv i strimlor, filéa en apelsin o ha i, toppa med valnötskärnor eller solroskärnor.
    Jag har en svägerska som är allergisk mot tomater så tomat o gurka brukar vi ha bredvid (också för barnens skull).

    När man är på humör är det trevligt att göra en färgsymfoni av salladen - gult av apelsin eller gul paprika, rött av paprika eller tomat då, grönt av sallad o annat i olika nyanser, svart - oliver, etc etc.

    Tänk också olika konsistens i salladen, krispigt, lite mjukare, tänk olika storlekar och bitar - strimlat - tex riven morot är fint att ha i en vanlig grönsallad. Riven kålrot kan också vara ett tips.

    En del tycker det är trevligt med russin o sötare grejer i sallader, det är jag ingen större vän av.

    äsch, det här vart inget bra svar, jag låter ju som Cajsa Warg.

  • delikat 16 februari 2008

    Vad kul med mera tips på sallader!!!! (Y)

    Och mama97mia - du får gärna låta som en Cajsa Warg! Det är just så jag oftast gör mat - enligt principen "man tager vad man hafver".

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.