Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

småplock

  • mistralwind 17 september 2011

    Ska bjuda in några vänner på fest.
    Har skrivit att det kommer att bjudas på småplock, men då många av dem är matintresserade så tänkte jag laga lite enklare grejer med (inte bara ställa fram oliver och liknande).

    Så, har ni några bra tips på snabblagade, enkla plockbitar?
    Gärna som kan ätas kallt/svalt och stå framme utan att bli dåligt.

    Tack!

  • The_mama97mia 17 september 2011

    Sambalmarinerade räkspett
    det här är ett smakrikt sätt att bjuda räkor på spett, du behöver inte grilla eller värma,

    Ngt som ser lite special ut är ju endiveblad med ngn liten sked röra i.

  • Mistys 17 september 2011

    Lägg ut endivesalladsblad på en bricka. Toppa "båtarna" med ost gärna grönmögel och päronbitar. Strössla över hackade valnötter och torkade tranbär eller granatäpple och ringla ev någon droppe god olja över men inte för mycket. Det får inte droppa om dom. Detta är så supergott och lättätet då båtarna(salladen) är bra att hålla i på stående fot så att säga.
    Den krispiga salladen ihop med salt ost och sötman från päronen samt beskan från nötter och tranbär bildar en himmelsk symfoni i munnen;)

  • pihal 17 september 2011

    Här kommer två smaskiga recept
    [recept] 95012[/recept]
    [recept] 99910[/recept]

  • Erajscha 17 september 2011

    Små pajer i muffinsformar är bra plockmat också. Tänk bara på att kavla pajdegen tunt så att det inte minipajerna blir mest en degklump. Schyssta fyllningar kan man göra av till exempel ädelost och bacon/pancetta, räkor, dill och sparris, västerbottenost och fint tärnad skinka eller, om man har vegetarianer på besök, svamp.

  • MadLandley 17 september 2011

    Plock är det bästa jag vet! Det är så gott att kunna blanda olika smaker och små goda munsbitar. Har en massa goda plock-recept här: http://www.kryddadekoket.se/category/plockmat/

    Mina favoriter är baconlindade kronärtskockor och skånska köttbullar. De är både fina att ha framme plus att de är lika goda kalla som varma.

  • Josses 17 september 2011

    Dessa är inte så dumma
    Drink Snacks

  • Countrygirl 18 september 2011

    Baconinlindade dadlar är otroligt gott.

  • siggemums 18 september 2011

    Parmaskinka lindas kring en bit soltorkad tomat och en minimozarella.

  • callemero 20 september 2011

    Dadlar fyllda med grönmögelost

  • Kakan1986 20 september 2011

    Catarinas ostsnacks
    Chili Cheese Balls

    I helgen hade jag några tjejekompisar hemma och bjöd på ovanstående, MUMS! Men akta för för mycket jalapeno i ostbollarna, de blev rätt starka.

    Andra favoriter är bruschetta, gör enkel variant av skivade baguetter som jag brer på röd och grön pesto på, halva var, sedan smular jag över mozzarella och oregano, in i ugnen :-)

    Brukar även göra Sincronizadas, vet inte om det finns här på matklubben har hittat receptet i en kokbok hemma, "plockmat". Du tar mellanstora tortillabröd och lägger ett i stekpanna med lite olja, strör över riven ost och lite hackad bladspenat, lägger på ett tortillabröd till och låter osten smälta ihop dem lite, vänd sedan och stek lätt på andra sidan. ta upp ur stekpannan och skär sedan i tårtbitar.

    Brukar dippa i t ex aioli, salsa och gräddfil. ÄLSKAR plockmat!

  • Lenkan 20 september 2011

    Tunnbröd, smeta på färskost (eller vitlöksost), fint strimlad skinka och lite purjolök. Rulla ihop hårt, ställ i frysen och skär i "snurror" när det är halvfryst.
    Funkar lika bra med räkor, dill och majonnäs, kanske lite hårdkokt hackat ägg.

  • Disen 20 september 2011

    Feta- och parmasnurror



    Pestosnurror

    :)Ops! alla recept kom inte med.

  • mistralwind 20 september 2011

    perfekt!! tack så jättemycket för alla bra tips!
    grejer som ser småsvåra ut, men som egentligen är skitenkla - det är min melodi! =)

    :D (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.