småplock

Dela
Ska bjuda in några vänner på fest.
Har skrivit att det kommer att bjudas på småplock, men då många av dem är matintresserade så tänkte jag laga lite enklare grejer med (inte bara ställa fram oliver och liknande).

Så, har ni några bra tips på snabblagade, enkla plockbitar?
Gärna som kan ätas kallt/svalt och stå framme utan att bli dåligt.

Tack!

Sambalmarinerade räkspett

Räkor som får dra i stark marinad, gott o pyssligt att trä upp på spett o fräsa hastigt på grillen, annars smaskigt att bara bjuda på en toast

Skrivet av The_mama97mia, 2 mar 2008

 

det här är ett smakrikt sätt att bjuda räkor på spett, du behöver inte grilla eller värma,

Ngt som ser lite special ut är ju endiveblad med ngn liten sked röra i.
Lägg ut endivesalladsblad på en bricka. Toppa "båtarna" med ost gärna grönmögel och päronbitar. Strössla över hackade valnötter och torkade tranbär eller granatäpple och ringla ev någon droppe god olja över men inte för mycket. Det får inte droppa om dom. Detta är så supergott och lättätet då båtarna(salladen) är bra att hålla i på stående fot så att säga.
Den krispiga salladen ihop med salt ost och sötman från päronen samt beskan från nötter och tranbär bildar en himmelsk symfoni i munnen

Redigerat den 17 sep 2011 kl. 15:28
Små pajer i muffinsformar är bra plockmat också. Tänk bara på att kavla pajdegen tunt så att det inte minipajerna blir mest en degklump. Schyssta fyllningar kan man göra av till exempel ädelost och bacon/pancetta, räkor, dill och sparris, västerbottenost och fint tärnad skinka eller, om man har vegetarianer på besök, svamp.
Plock är det bästa jag vet! Det är så gott att kunna blanda olika smaker och små goda munsbitar. Har en massa goda plock-recept här: www.kryddadekoket.se/category/plockmat/

Mina favoriter är baconlindade kronärtskockor och skånska köttbullar. De är både fina att ha framme plus att de är lika goda kalla som varma.

Redigerat den 17 sep 2011 kl. 19:06

Catarinas ostsnacks

Lättfixat och gott till drinken. Blir ca 8-10 bitar.

Skrivet av lennali, 24 sep 2008

 

Chili Cheese Balls

Detta är något i hästväg va gott alltså!! Försvinnande goda drinktiltugg eller bara enkla som fredagsmys! Ät dom något avsvalnade. Gör du dom i förväg förvara dom i rumstemperatur på en servett ell...

Skrivet av Kryddburken, 18 apr 2008

 


I helgen hade jag några tjejekompisar hemma och bjöd på ovanstående, MUMS! Men akta för för mycket jalapeno i ostbollarna, de blev rätt starka.

Andra favoriter är bruschetta, gör enkel variant av skivade baguetter som jag brer på röd och grön pesto på, halva var, sedan smular jag över mozzarella och oregano, in i ugnen :-)

Brukar även göra Sincronizadas, vet inte om det finns här på matklubben har hittat receptet i en kokbok hemma, "plockmat". Du tar mellanstora tortillabröd och lägger ett i stekpanna med lite olja, strör över riven ost och lite hackad bladspenat, lägger på ett tortillabröd till och låter osten smälta ihop dem lite, vänd sedan och stek lätt på andra sidan. ta upp ur stekpannan och skär sedan i tårtbitar.

Brukar dippa i t ex aioli, salsa och gräddfil. ÄLSKAR plockmat!

Feta- och parmasnurror

Variera med olika sorters skinka, olika dessertostar och olika sallader.

Skrivet av jan-q, 30 jun 2011

 

[recept]703148[/recept]
[recept]113938[/recept]
[recept]893178[/recept]

Pestosnurror

Jättegoda snurror som drinktilltugg. Snabbt och enkelt.

Skrivet av Disen, 13 jun 2008

 


Ops! alla recept kom inte med.

Redigerat den 20 sep 2011 kl. 19:40