Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgàstàrta, grovt bröd

  • cesoma 26 maj 2009

    Bor utomlands och skulle vilja bjuda vàra vänner pà svensk mat.
    Vill göra ngn typ av smörgàstàrta eller macka med räkor och lax. (ska göra en svensk buffé).
    Tacksam för tips och idéer.

  • MammaModesty 26 maj 2009

    hejsan...

    Smörgåstårta låter väl tillräckligt "svenskt" såvida du inte ska göra ett smörgåsbord... med sill lax jansson etc...
    när det gäller smörgås tårta kan man använda vilket bröd som helst bara man lägger fyllning mellan bottnarna dagen innan så att det blir saftigare... det är svårt att ge tips på vad du ska ha i mellan då det beror på vad som finns där du bor... jag har ett recept på smörgåstårta där man bakar bottnarna själv... sen är det bara din fantasi som avgör vad du lägger mellan bottnarna... något som är gott om man inte kan få tag på färdiga röror (ex. räksallad, västkustsallad etc) är att man hackar räkor, crabfich, lax eller annat i skaldjursväg man gillar eller kan få tag på o blandar med cremefraiche eller turkisk yougurth, lite majonäs, dill, ishavsrom och rödlök. (även ev hackat ägg) lägg detta rikligt mellan bottnarna och lite överst för att sedan garnera med mängder av lax, skaldjur etc...

    Lycka till!

    Smörgåstårta

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.