Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

tilltugg till mousserat (välkomstdrinkt)

  • xeniaxyz 10 januari 2013

    Hej!
    Vad kan ni rekommendera som tilltugg till en välkomstdrink med enbart mousserat vin?
    Tänker 3 sorter... Några tips?
    Gärna sånt som kan förberedas dagen innan!
    Tack!!!

  • TTJ 10 januari 2013

    Måste då tipsa om min "inbakade oliver"....supergoda och det perfekta tilltugget enligt mig. Dessa kan du göra massor av och förbereda i god tid.

    Receptet finns på min blogg men jag länkar dit :)

    http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/06/drinktilltugg.html

    Har ett annat tips också nämligen supersmarriga salamirullar som snabbt fixas. Mycket mycket godare än vad man kan tro. Rekommenderas varmt!

    http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/12/salamirullar.html

    Lycka till! :)

  • xeniaxyz 10 januari 2013

    TACK!!! :-)
    Båda verkar spännande och klara alternativ.
    Undrar om oliverna kan göras helt klara dagen innan el ev bara göra smeten dagen innan?
    Salamirullarna verkar ju vara snabba men måste ju så klart göras samma dag...
    Försöker lägga schema över vad som ska göras...Det är ju MYCKET som ska in!

  • Roggan 10 januari 2013

    Mina saltrostade mandlar passar ypperligt till bubbel. Men du kanske hade tänkt dig något mer matigt...

  • The_mama97mia 10 januari 2013

    http://www.matklubben.se/recept/fingermat_med_roekt_lax_74623.html

    Fingermat med rökt lax

    otroligt enkelt, men lite oväntat var det för mig - då...

  • CRJ 11 januari 2013

    Ädelostfyllda petits chouxer! Enkelt, och går att förbereda långt innan! Gör små petits chouxer, låt de svalna. Blanda Philadelphiaost med ädelost (T.ex. Kvibille) i matberedare. Gör små hål i petits chouxerna, fyll en spritspåse med ostmassan och fyll petits chouxerna. Lägg dem på ett fat/plåt och lägg dem i frysen. Innan servering värms dem i 200 gr i 5-10 min.
    Bon apetit! ?

  • kristin1979 11 januari 2013

    Fyll krustader med kvibille grön ädelost. Toppa med hallonsylt. In i ugnen ca 5 min.
    Urgott! det låter lite äckligt med hallonsylt men det blir perfekt till den salta osten.

  • mattjejen 11 januari 2013

    Dom här tilltuggen har jag bla gjort till välkomstdrink...

    Fetaostfyllda körsbärstomater: Gröp ur så många tomater du vill, blanda fetaost, créme fraiche och grekisk salladskrydda. Spritsa i tomaterna och garnera med ett blad färsk basilika.

    Pestosnurror: Bred valfri pesto på färdigkavlad smördeg, rulla ihop som en rulltårta, skär i lagom tjocka bitar och grädda tills dom är gyllenbruna och krispiga. Titta på smördegsförp om ugnstemp.

    Crostini med tapenade eller nån annan liknande röra, eller lägg på en tunn skiva getost och ringla balsamicosirap på.

    Kryddiga nötter, finns flera recept här på MK.

    "Fågelfröknäcke" supergoda kex som man kan äta som dom är lr ha en god ost till.
    "FÅGELFRÖ"KNÄCKE
    2 d Risental majsmjöl (lr 2 dl dinkelmjöl lr hälften av varje)
    1 dl solrosfrön
    1 dl sesamfrön
    1/2 dl linfrön
    1/2 dl pumpakärnor
    1/2 tsk salt
    1/2 dl rapsolja
    Blanda ihop allt och rör i 2 1/2 dl kokande vatten.
    Bred ut tunt på bakplåtspapper.
    Skär lagom stora rutor.
    Strö över flingsalt.
    Grädda i 150 grader ca 1 timme.

    Brödet blir sprödare med majsmjöl men vill man ha ett hårdare knäcke så ta dinkelmjöl. Själv tycker jag att hälften av var blir toppen.

    Lycka till!

  • TTJ 11 januari 2013

    Skrivet av xeniaxyz den 10 jan 2013

    TACK!!! :-)
    Båda verkar spännande och klara alternativ.
    Undrar om oliverna kan göras helt klara dagen innan el ev bara göra smeten dagen innan?
    Salamirullarna verkar ju vara snabba men måste ju så klart göras samma dag...
    Försöker lägga schema över vad som ska göras...Det är ju MYCKET som ska in!



    De inbakade oliverna kan du göra helt klara flera dagar i förväg. De går även att frysa in om man vill, men jag skulle rekommendera att göra de nån dag innan och förvara de i kylen.

    Salamirullarna tror jag att man kan göra klara dagen innan också. Prova på några vet jag ;) Alternativt att du gör de samma dag på morgonen, går supersnabbt!

  • munspele 12 januari 2013

    Hela den här sajten är så rolig att läsa. Tidvis glömmer jag bort den tyvärr. Sedan hittar jag den igen och blir sittande till långt in på natten. Nu kom jag på att jag en gång blev bjuden på en slags ostbollar, Riven ost kanske eller kesella? Vet ej. Kanske var de rullade i skorpmjöl och friterade. Har letat och frågat. Har någon ett recept på dessa? de var så goda!(Y)

    Tacksam för svar, Emmchen

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.