:(Hej,
Jag bor i Brasilien och här kan man bara få tag på UHT mjölk och grädde. Mjölken skiljer sig genom att den inte "kokar över" och det är ju inget att klaga över. Grädden däremot kan man inte koka då skär den sig och bildar vatten och fettklumpar, det ser inte alls trevligt ut. I Alfredosås har jag lyckat komma på hur man undviker att grädden skär sig, man tillagar den helt enkelt i vattenbad. Mitt stora problem stötte jag på idag när jag skulle laga janssons frestelse (har lyckats få tag på 3 burkar ansjovis från sverige). Grädden hade totalt skurit sig i vatten och fettklumpar och det såg inte alls trevligt ut, snarare oaptitligt. Är en någon som har något tips vad man kan göra?
mistralwind13 april 2008
Aldrig hört talas om det, är det mager variant av grädde?
Testade du att blanda grädden med lite av ansjovisspadet innan det slogs på potatisen? Kanske kan funka att ha lägre gradantal på ugnen?
det går ju att ha vattenbad även i ugn...
hoppas det går bättre nästa gång!
leifi14 april 2008
Det är den enda grädde som finns i Supermercados och man kan troligen inte vispa den till vispgrädde (har aldrig försökt). Till vispgrädde finns en speciell grädde som heter "Faz chantilly" alltså "gör vispgrädde". Den ska ställas i frysen så att den är nästan frusen, sen blandar man den med lite strösocker och vispar då får man vispgrädde. Om man kan göra samma sak med vanlig UHT grädde har jag aldrig provat men tänker göra det nån gång. UH'T-grädde finns väl i Sverige också, eller? I så fall borde väl någon ha erfarenhet av den i uppvärmnings-sammanhang. Jag blandade grädden med ansjovisspadet innan jag hällde över potatisen. Vattenbad i ugn är ju en idé, men funkar det med att gratinera potatisen, kanske? Jag tror jag ska prova, fast inte med en sällsynt svensk ansjovisburk.
:(Hej,
Jag bor i Brasilien och här kan man bara få tag på UHT mjölk och grädde. Mjölken skiljer sig genom att den inte "kokar över" och det är ju inget att klaga över. Grädden däremot kan man inte koka då skär den sig och bildar vatten och fettklumpar, det ser inte alls trevligt ut. I Alfredosås har jag lyckat komma på hur man undviker att grädden skär sig, man tillagar den helt enkelt i vattenbad. Mitt stora problem stötte jag på idag när jag skulle laga janssons frestelse (har lyckats få tag på 3 burkar ansjovis från sverige). Grädden hade totalt skurit sig i vatten och fettklumpar och det såg inte alls trevligt ut, snarare oaptitligt. Är en någon som har något tips vad man kan göra?
Aldrig hört talas om det, är det mager variant av grädde?
Testade du att blanda grädden med lite av ansjovisspadet innan det slogs på potatisen? Kanske kan funka att ha lägre gradantal på ugnen?
det går ju att ha vattenbad även i ugn...
hoppas det går bättre nästa gång!
Det är den enda grädde som finns i Supermercados och man kan troligen inte vispa den till vispgrädde (har aldrig försökt). Till vispgrädde finns en speciell grädde som heter "Faz chantilly" alltså "gör vispgrädde". Den ska ställas i frysen så att den är nästan frusen, sen blandar man den med lite strösocker och vispar då får man vispgrädde. Om man kan göra samma sak med vanlig UHT grädde har jag aldrig provat men tänker göra det nån gång. UH'T-grädde finns väl i Sverige också, eller? I så fall borde väl någon ha erfarenhet av den i uppvärmnings-sammanhang. Jag blandade grädden med ansjovisspadet innan jag hällde över potatisen. Vattenbad i ugn är ju en idé, men funkar det med att gratinera potatisen, kanske? Jag tror jag ska prova, fast inte med en sällsynt svensk ansjovisburk.