Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

chipotlepaste

  • MissBi 2 juni 2009

    vad kan man ersätta det med i en marinad? harissa, sambal oelek?

  • mooseella 2 juni 2009

    i nödfall går det faktiskt att ersätta chipotle i recepten med en blandning av vanligt chilipulver, cayennepeppar, kakaopulver och malen kanel. Långt ifrån detsamma, men smakmässigt hamnar man åtminstone någonstans i närheten. Barbecuesåser som kallar sig något med "hickory" kan också duga.

  • poffa 2 juni 2009

    He he, jag skäms, men jag har ersatt det med sweet-chilisås som jag har rört ner rökarom i, och då var det rökarom på flaska. Ha ha, billigt jag vet men det funkar i rätt sammanhang.
    Kombinerar man det med en egengjord aioli så har man en härlig chipotleaioli. :p

  • poffa 2 juni 2009

    Alltså, vad vill vi? Vill ha rökt chili!

    Blanda då röksmak/vätska med chili, plus lite.. Sötma..

    Klart! :p

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.