vad kan man ersätta det med i en marinad? harissa, sambal oelek?
mooseella2 juni 2009
i nödfall går det faktiskt att ersätta chipotle i recepten med en blandning av vanligt chilipulver, cayennepeppar, kakaopulver och malen kanel. Långt ifrån detsamma, men smakmässigt hamnar man åtminstone någonstans i närheten. Barbecuesåser som kallar sig något med "hickory" kan också duga.
poffa2 juni 2009
He he, jag skäms, men jag har ersatt det med sweet-chilisås som jag har rört ner rökarom i, och då var det rökarom på flaska. Ha ha, billigt jag vet men det funkar i rätt sammanhang.
Kombinerar man det med en egengjord aioli så har man en härlig chipotleaioli. :p
poffa2 juni 2009
Alltså, vad vill vi? Vill ha rökt chili!
Blanda då röksmak/vätska med chili, plus lite.. Sötma..
vad kan man ersätta det med i en marinad? harissa, sambal oelek?
i nödfall går det faktiskt att ersätta chipotle i recepten med en blandning av vanligt chilipulver, cayennepeppar, kakaopulver och malen kanel. Långt ifrån detsamma, men smakmässigt hamnar man åtminstone någonstans i närheten. Barbecuesåser som kallar sig något med "hickory" kan också duga.
He he, jag skäms, men jag har ersatt det med sweet-chilisås som jag har rört ner rökarom i, och då var det rökarom på flaska. Ha ha, billigt jag vet men det funkar i rätt sammanhang.
Kombinerar man det med en egengjord aioli så har man en härlig chipotleaioli. :p
Alltså, vad vill vi? Vill ha rökt chili!
Blanda då röksmak/vätska med chili, plus lite.. Sötma..
Klart! :p