Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falafel, vad hände?

  • meilling 21 februari 2009

    Gjorde nyss falafel men förstår inte vad som hände!!? :@

    Har gjort dessa en gång innan men då blev dom perfekta!!
    Nu blev dom som en biff fast som en konsistens som en sladdrig färs.
    Och den sista omgången av falaflarna försvann i oljan, den helt enkelt löstes upp!! Det blev inget kvar, bara olja...
    Vad kan ha hänt?! :'(

    Är tacksam för svar!!

  • poffa 21 februari 2009

    Har du rätt mängder av receptet?

    Eller var det fel temeratur?

  • monac 21 februari 2009

    ja ,oj vad hände??? Hoppas nån klok kan svara dig på det.
    vilket recept använde du???
    var oljan tillräckligt het?

  • Nettan75 21 februari 2009

    *fniss* Kanske de försvann till samma ställe som strumporna som försvinner i tvättmaskinen? Det finns mycket mystiskt här i världen =)

    Hade du precis samma ingredienser som du brukade ha? Och samma mängder?

  • baccis 22 februari 2009

    Ännu en rolig kommentar: Föll dom fel?(H)
    Jag ska nog komma på en ny rätt: "Ramlarätt"...

  • meilling 22 februari 2009

    Skrivet av poffa den 21 feb 2009

    Har du rätt mängder av receptet?

    Eller var det fel temeratur?



    Det var rätt mängder(Y)
    Dock så har jag funderat på om det kunde varit fel temperatur!!
    Förra gången så friterade jag dom, men denna gången skulle jag testa att steka dom i olja...
    Förbaskad otur då sambon som i vanliga fall är emot enbart det vegetariska, kan ju upplysa om att detta inte hjälpte mig att bevisa motsatsen!! :p

  • meilling 22 februari 2009

    Skrivet av Nettan75 den 21 feb 2009

    *fniss* Kanske de försvann till samma ställe som strumporna som försvinner i tvättmaskinen? Det finns mycket mystiskt här i världen =)

    Hade du precis samma ingredienser som du brukade ha? Och samma mängder?


    Yes, jag hade samma mängder.
    Hade dock i lite morot!
    Ja kan strumpor försvinna i tvättmaskinen så kan falafeln bevisligen försvinna i tomma intet oxå;)

  • meilling 22 februari 2009

    Skrivet av baccis den 22 feb 2009

    Ännu en rolig kommentar: Föll dom fel?(H)
    Jag ska nog komma på en ny rätt: "Ramlarätt"...


    Den var rolig, lite ironi piggar ALLTID upp(Y)

  • byken 5 november 2011

    En gammal tråd men aktuellt för mig! Igår stoppade jag ca fem falafelbollar i fritösen. När jag efter några minuter lyfte korgen så låg där bara några kikärtsbitar som inte hade blivit så mixade kvar iden. {yawn}

    Idag gjorde jag om alltsammans med det som var kvar av falafel-smeten, men rörde i lite vetemjöl och vatten. (det var inget mjöl i det recept jag använde igår ) Dessutom gjorde jag det på spisen i en gryta med en ugnstermometer i oljan.

    Lade i ca fem bollar när temperaturen var drygt 180 grader. Temperaturen sjönk då ca 10 grader, jag fick hela tiden ha spisen på högsta effekt. Efter några minuter så bytte jag till nästa omgång. Hurra, allt funkar som det ska!!! blir jättefina falafflar. :D



    Fast jag vet ju inte om det var avsaknaden av mjöl ellerför låg temperatur somvarproblemet i går... Men jagkan tänka mig att den lilla fritösen inte orkade hålla uppe temperaturen när jag stoppade i fem falafflar,med tankepå att jag fick ha spisen på högsta effekt för att hålla uppe temperaturen.

  • mollan76 6 november 2011

    Skrivet av meilling den 21 feb 2009


    Gjorde nyss falafel men förstår inte vad som hände!!? :@

    Har gjort dessa en gång innan men då blev dom perfekta!!
    Nu blev dom som en biff fast som en konsistens som en sladdrig färs.
    Och den sista omgången av falaflarna försvann i oljan, den helt enkelt löstes upp!! Det blev inget kvar, bara olja...
    Vad kan ha hänt?! :'(

    Är tacksam för svar!! det är svårt att göra detta (bröd) men kolla så du får i exakta mängden av varje ing. Och tempen på oljan måste vara hög (kolla men en liten brödbit först skall bli gyllen-brun på en min) ps det dryper av fett från dessa (bröd) lägger sig som en fralla runt magen

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.