Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frysa kallrökt lax?

  • issa25 16 juni 2012

    Har gjort en laxtartar, typ cheesecake, med gräddfil och gelantin. Det är kallrökt lax i, någon som vet om det går att frysa ner? Kanske blir grynig när den tinar?

  • Erajscha 16 juni 2012

    Jag tror laxen klarar det bättre än gelatin-gräddfilsblandningen...

  • alindalinda 17 juni 2012

    i en av mina kokböcker står det att rökt/gravad lax klarar sig i frysen 1-2 månader.

  • Mistys 17 juni 2012

    Laxen kan man frysa, inga problem. Men har för mig att mat med gelatin måste värmas upp på nytt för att stelna om efter en frysrunda, blir som upplöst i frysen. Min mamma frös ofta sylta med gelatin i. Sen tinade hon den, gav den ett uppkok och så fick den stelna på nytt innan servering.

  • issa25 17 juni 2012

    Nu är den i frysen ialla fall, vi får väl se hur det går. Men en vanlig glasstårta med gelantin i, den äter man ju som den är, går ju liksom inte värma upp igen.. Tack för svaren, jag håller tummarna:)

  • Amika 17 juni 2012

    Vilken glasstårta är det gelatin i?

  • callemero 18 juni 2012

    Inga problem att frysa in, har själv gjort det.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.