Har gjort en laxtartar, typ cheesecake, med gräddfil och gelantin. Det är kallrökt lax i, någon som vet om det går att frysa ner? Kanske blir grynig när den tinar?
Erajscha16 juni 2012
Jag tror laxen klarar det bättre än gelatin-gräddfilsblandningen...
alindalinda17 juni 2012
i en av mina kokböcker står det att rökt/gravad lax klarar sig i frysen 1-2 månader.
Mistys17 juni 2012
Laxen kan man frysa, inga problem. Men har för mig att mat med gelatin måste värmas upp på nytt för att stelna om efter en frysrunda, blir som upplöst i frysen. Min mamma frös ofta sylta med gelatin i. Sen tinade hon den, gav den ett uppkok och så fick den stelna på nytt innan servering.
issa2517 juni 2012
Nu är den i frysen ialla fall, vi får väl se hur det går. Men en vanlig glasstårta med gelantin i, den äter man ju som den är, går ju liksom inte värma upp igen.. Tack för svaren, jag håller tummarna:)
Har gjort en laxtartar, typ cheesecake, med gräddfil och gelantin. Det är kallrökt lax i, någon som vet om det går att frysa ner? Kanske blir grynig när den tinar?
Jag tror laxen klarar det bättre än gelatin-gräddfilsblandningen...
i en av mina kokböcker står det att rökt/gravad lax klarar sig i frysen 1-2 månader.
Laxen kan man frysa, inga problem. Men har för mig att mat med gelatin måste värmas upp på nytt för att stelna om efter en frysrunda, blir som upplöst i frysen. Min mamma frös ofta sylta med gelatin i. Sen tinade hon den, gav den ett uppkok och så fick den stelna på nytt innan servering.
Nu är den i frysen ialla fall, vi får väl se hur det går. Men en vanlig glasstårta med gelantin i, den äter man ju som den är, går ju liksom inte värma upp igen.. Tack för svaren, jag håller tummarna:)
Vilken glasstårta är det gelatin i?
Inga problem att frysa in, har själv gjort det.