Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frysa mozzarella?

  • enAnnan 8 juni 2008

    Har någon provat det och vet om det funkar??
    Jag menar alltså påsarna med en klump mozzarella i lite vätska.

    Hur blir de i konsistensen om de fryses?

    Om inte annat borde det väl funka att riva och frysa för att ha på pizza eller varma mackor.

    Men jag undrar om någon köpt och fryst hela och sedan ätit som vanligt med tomat och basilika eller något..

    Köpte på mig några för många till billigt pris och nu går datumet strax ut (ett vanligt fenomen när det gäller mig och mat - "stoppa i fickan, bra att ha", typ)

  • zonale 8 juni 2008

    Jag har gjort samma som du och varit tvungen att frysa. Det jag tyckte mig märka var en förändring i konsistensen men jag använde den ovanpå paj och pizza och det var helt ok.

  • enAnnan 8 juni 2008

    Tack hubert06, då vet jag att det funkar (Y)

  • tilda 9 juni 2008

    Jag har inte testat, men många affärer stoppar dem i frysen och säljer dem frysta, så jag antar att det funkar.

  • tantdrake 9 juni 2008

    Har fryst både Mozzarella och Brie. Men bara för att jag tror mej ha läst nånstans att det går :D. Och för att jag gillar handla xtrapris :p Och....faktiskt....konsistensen blir något annorlunda men det har funkat! Till gratinering av pizza och pajer spelar ju ingen roll. Där duger allt. Brieosten har jag funnit funka helt okej till varm osttårta.

  • The_mama97mia 18 juni 2008

    Nu har jag samma problem och mindes denna tråd... Är det ngn som frusit osten i lagen, alltså i intakt plastförpackning`? Jag köpte fyra för 20 eller vad det var.

    Brie har jag nog frusit ngn gång.

    Annan hårdost är ju inga problem.
    Fast här blir det tyvärr sällan ost över att frysa... hmmm...

  • zonale 18 juni 2008

    Fryser den alltid intakt i påsen med lag och allt. Inbillar mig att det blir bäst så.

  • lenajeanette 18 juni 2008

    Har ett gäng mozarella i frysen nu, med lag o allt. tyvärr har jag inte testat hur den blivit när den tinat, hade väl tänkt att använda den i matlagning, typ izza o paj.

  • The_mama97mia 18 juni 2008

    OKI! VI får väl försöka återkoppla till varann när vi tar fram osten ....
    Nu är det snart HEJA SVERIGE
    (Y)

  • segerwitch 18 juni 2008

    :pJag köper ofta mozarella när de har extrapris, jag älskar att äta dom som
    dom är, bara med lite olivolja och lite av kryddan citrus på, jag fryser dom som
    dom är, med lagen, men aldrig snabbtina dem, jag tycker inte det blir så stor
    skilnad,(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.