Jag ska ha några vänner hemma på en glöggkväll och behöver lite tips på tillbehör. Det ska vara något som är ganska enkelt att tillaga efersom jag för tillfället har brutit höger handled.
gunstr28 november 2008
Små kex (eller knäckebrödsbitar) som du spritsar lite mjukost på tub på, finns olika smaker. Sen kan du garnera med dill, persilja eller något annat passande. Enkelt och gott. Pepparkakor med ädelost på passa också.
Disen28 november 2008
Fortsätt med förslag... jag ska också har glöggparty och det finns inga idéer i mitt huvud.:(
Pepparkakor med ädelost har jag haft ett antal gånger. Vad finns mer????:o
ros28 november 2008
Beställ en färdig smörgåstårta och fixa glögg med hackad mandel och russin.
pedalen196528 november 2008
Ädelost i dadlar.
Pepparkaka, gorgonzolaost utrört i lite creme fraich o toppa med en klick hjortronsylt.
En bit västernbottenost toppad med strimlor av torkade aprokoser som kokat i vit glögg 5-10 minuter.
Ha det så gott på glöggkvällen! (Y)
LaJefa28 november 2008
Varför inte servera en riktigt god mäktig tårta...så blir alla mätta och där blir mer glögg över till dig:D!!! Dajm-banana-split tårta
Prima28 november 2008
tja inte lätt m bruten handled kan jag tänka mej.
Men det jag kan komma på är förutom pepparkakor m ädelost baconlindade dadlar. Man lindar bacon runt en halv dadel, steker, låter svalna och serverar sedan.
Även små mini-petit choux fyllda med ädelostkräm är jättegott till glögg.
Mandel o russin är inte att förkasta.
Kanske en gubbröra som man kan skopa upp med små knäckebrödbitar passar till... ?
Prima28 november 2008
kom o tänka på att kanske en cheesecake med pepparkaksbotten skulle vara fint till...
Jag kommer med ett tips på den absolut godaste glöggen som finns, det är nog den starkaste också för den delen! Den skall tillverkas dagen innan glöggpartyt.
1 75:a okryddat bränvin, renat eller special.
1 vanlig pilsner, 33 cl.
1,5 dl konjak.
Smaksättning:
2 torkade fikon.
3 katrinplommon.
1,5 dl russin.
1,5 dl skalad sötmandel.
1 pomeransskal.
8 cm kanelstång.
4 kardemummor med skal.
4 kryddnejlikor.
1 dl, drygt, strösocker
2 msk strösocker att smälta i stekpanna.
Lägg all smaksättning i en kastrull. Häll över pilsnern och låt småputtra tills det nästan kokat in. Häll i bränvinet och tillsätt en rågad deciliter med socker. Hetta upp under lock utan att koka. Lägg ett par matskedar socker i en stekpanna, värm sakta tills det börjar att smälta, det får inte brännas!. Häll det brynta sockret i den upphettade glöggrytan, tillsätt konjaken bränn några sekunder av med lågan från en tändsticka, akta ögonbrynen!! Lägg på locket så att det slocknar. Låt stå över natten och dra till sig alla smaker. Vid serveringen tar man upp frukt och mandel och har detta som tilltugg. Glöggen kan avnjutas både varm som kall.
irrevirre29 november 2008
Här kommer mitt bidrag!
Det brukar vara mycket populärt. Och inte helt vanligt på glöggpartys här i Sverige. Æbleskiver (danska munkar)
NicolinaZ8 december 2008
Sushi i juletid! Jag fick tipset av en kompis, kombinera julens ris och lax på ett nytt sätt och servera sushi - om inte till vanlig glögg så till varmt risvin ;-)
Men sen helt seriöst en frågam, eftersom jag inte har gjort sushi själv någonsin, men fick en grundsats med ris, algblad, wasabi, risvinäger osv så att jag egenligen bara behöver skaffa fisken. MEN såg just att bäst före datum på algbladen (de där svarta sopm man rullar in grejsen i) tycks ha varit i november. Tror ni det är illa? VAD kan hända med dem? Vågar jag använda dem?
ida858 december 2008
man kan ju alltid göra små snittar med lax & någon god färskostkräm, pepparkakor med ädelost på .
emelie04058 december 2008
Kanske lite pepparkaksglass? Krossa pepparkakor och blanda med vanlig vanlijglass. Garanterat lättlagat & gott !(Y)
MrsC8 december 2008
Gå in på den här länken...massor med goda recept...till bl.a. glöggparty (Y)
majamia8 december 2008
Skrivet av MrsC den 8 dec 2008
Gå in på den här länken...massor med goda recept...till bl.a. glöggparty (Y)
Vilken länk? :D
matnjutaren8 december 2008
Skrivet av majamia den 8 dec 2008
Skrivet av MrsC den 8 dec 2008
Gå in på den här länken...massor med goda recept...till bl.a. glöggparty (Y)
Jag ska ha några vänner hemma på en glöggkväll och behöver lite tips på tillbehör. Det ska vara något som är ganska enkelt att tillaga efersom jag för tillfället har brutit höger handled.
Små kex (eller knäckebrödsbitar) som du spritsar lite mjukost på tub på, finns olika smaker. Sen kan du garnera med dill, persilja eller något annat passande. Enkelt och gott. Pepparkakor med ädelost på passa också.
Fortsätt med förslag... jag ska också har glöggparty och det finns inga idéer i mitt huvud.:(
Pepparkakor med ädelost har jag haft ett antal gånger. Vad finns mer????:o
Beställ en färdig smörgåstårta och fixa glögg med hackad mandel och russin.
Ädelost i dadlar.
Pepparkaka, gorgonzolaost utrört i lite creme fraich o toppa med en klick hjortronsylt.
En bit västernbottenost toppad med strimlor av torkade aprokoser som kokat i vit glögg 5-10 minuter.
Ha det så gott på glöggkvällen! (Y)
Varför inte servera en riktigt god mäktig tårta...så blir alla mätta och där blir mer glögg över till dig:D!!!
Dajm-banana-split tårta
tja inte lätt m bruten handled kan jag tänka mej.
Men det jag kan komma på är förutom pepparkakor m ädelost baconlindade dadlar. Man lindar bacon runt en halv dadel, steker, låter svalna och serverar sedan.
Även små mini-petit choux fyllda med ädelostkräm är jättegott till glögg.
Mandel o russin är inte att förkasta.
Kanske en gubbröra som man kan skopa upp med små knäckebrödbitar passar till... ?
kom o tänka på att kanske en cheesecake med pepparkaksbotten skulle vara fint till...
Godis är gott
Pepparkaksmuffins med ädelosttopping
Jag kommer med ett tips på den absolut godaste glöggen som finns, det är nog den starkaste också för den delen! Den skall tillverkas dagen innan glöggpartyt.
1 75:a okryddat bränvin, renat eller special.
1 vanlig pilsner, 33 cl.
1,5 dl konjak.
Smaksättning:
2 torkade fikon.
3 katrinplommon.
1,5 dl russin.
1,5 dl skalad sötmandel.
1 pomeransskal.
8 cm kanelstång.
4 kardemummor med skal.
4 kryddnejlikor.
1 dl, drygt, strösocker
2 msk strösocker att smälta i stekpanna.
Lägg all smaksättning i en kastrull. Häll över pilsnern och låt småputtra tills det nästan kokat in. Häll i bränvinet och tillsätt en rågad deciliter med socker. Hetta upp under lock utan att koka. Lägg ett par matskedar socker i en stekpanna, värm sakta tills det börjar att smälta, det får inte brännas!. Häll det brynta sockret i den upphettade glöggrytan, tillsätt konjaken bränn några sekunder av med lågan från en tändsticka, akta ögonbrynen!! Lägg på locket så att det slocknar. Låt stå över natten och dra till sig alla smaker. Vid serveringen tar man upp frukt och mandel och har detta som tilltugg. Glöggen kan avnjutas både varm som kall.
Här kommer mitt bidrag!
Det brukar vara mycket populärt. Och inte helt vanligt på glöggpartys här i Sverige.
Æbleskiver (danska munkar)
Sushi i juletid! Jag fick tipset av en kompis, kombinera julens ris och lax på ett nytt sätt och servera sushi - om inte till vanlig glögg så till varmt risvin ;-)
Men sen helt seriöst en frågam, eftersom jag inte har gjort sushi själv någonsin, men fick en grundsats med ris, algblad, wasabi, risvinäger osv så att jag egenligen bara behöver skaffa fisken. MEN såg just att bäst före datum på algbladen (de där svarta sopm man rullar in grejsen i) tycks ha varit i november. Tror ni det är illa? VAD kan hända med dem? Vågar jag använda dem?
man kan ju alltid göra små snittar med lax & någon god färskostkräm, pepparkakor med ädelost på .
Kanske lite pepparkaksglass? Krossa pepparkakor och blanda med vanlig vanlijglass. Garanterat lättlagat & gott !(Y)
Gå in på den här länken...massor med goda recept...till bl.a. glöggparty (Y)
Gå in på den här länken...massor med goda recept...till bl.a. glöggparty (Y)
Vilken länk? :D
Gå in på den här länken...massor med goda recept...till bl.a. glöggparty (Y)
Vilken länk? :D
:D Nu blev jag med nyfiken. :p(Y)
Den här länken: :p
http://www.matklubben.se/matprat/jul_och_nyaar_2/recept_till_advent__5876.html
Tack! ;)