Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glögg party

  • EllinorFalck 28 november 2008

    Jag ska ha några vänner hemma på en glöggkväll och behöver lite tips på tillbehör. Det ska vara något som är ganska enkelt att tillaga efersom jag för tillfället har brutit höger handled.

  • gunstr 28 november 2008

    Små kex (eller knäckebrödsbitar) som du spritsar lite mjukost på tub på, finns olika smaker. Sen kan du garnera med dill, persilja eller något annat passande. Enkelt och gott. Pepparkakor med ädelost på passa också.

  • Disen 28 november 2008

    Fortsätt med förslag... jag ska också har glöggparty och det finns inga idéer i mitt huvud.:(

    Pepparkakor med ädelost har jag haft ett antal gånger. Vad finns mer????:o

  • ros 28 november 2008

    Beställ en färdig smörgåstårta och fixa glögg med hackad mandel och russin.

  • pedalen1965 28 november 2008

    Ädelost i dadlar.
    Pepparkaka, gorgonzolaost utrört i lite creme fraich o toppa med en klick hjortronsylt.
    En bit västernbottenost toppad med strimlor av torkade aprokoser som kokat i vit glögg 5-10 minuter.
    Ha det så gott på glöggkvällen! (Y)

  • LaJefa 28 november 2008

    Varför inte servera en riktigt god mäktig tårta...så blir alla mätta och där blir mer glögg över till dig:D!!!
    Dajm-banana-split tårta

  • Prima 28 november 2008

    tja inte lätt m bruten handled kan jag tänka mej.

    Men det jag kan komma på är förutom pepparkakor m ädelost baconlindade dadlar. Man lindar bacon runt en halv dadel, steker, låter svalna och serverar sedan.

    Även små mini-petit choux fyllda med ädelostkräm är jättegott till glögg.

    Mandel o russin är inte att förkasta.

    Kanske en gubbröra som man kan skopa upp med små knäckebrödbitar passar till... ?

  • Prima 28 november 2008

    kom o tänka på att kanske en cheesecake med pepparkaksbotten skulle vara fint till...

  • bakakaka 28 november 2008

    Godis är gott

  • Tillberga 29 november 2008

    Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

  • Okänd 29 november 2008

    Jag kommer med ett tips på den absolut godaste glöggen som finns, det är nog den starkaste också för den delen! Den skall tillverkas dagen innan glöggpartyt.

    1 75:a okryddat bränvin, renat eller special.
    1 vanlig pilsner, 33 cl.
    1,5 dl konjak.
    Smaksättning:
    2 torkade fikon.
    3 katrinplommon.
    1,5 dl russin.
    1,5 dl skalad sötmandel.
    1 pomeransskal.
    8 cm kanelstång.
    4 kardemummor med skal.
    4 kryddnejlikor.
    1 dl, drygt, strösocker
    2 msk strösocker att smälta i stekpanna.

    Lägg all smaksättning i en kastrull. Häll över pilsnern och låt småputtra tills det nästan kokat in. Häll i bränvinet och tillsätt en rågad deciliter med socker. Hetta upp under lock utan att koka. Lägg ett par matskedar socker i en stekpanna, värm sakta tills det börjar att smälta, det får inte brännas!. Häll det brynta sockret i den upphettade glöggrytan, tillsätt konjaken bränn några sekunder av med lågan från en tändsticka, akta ögonbrynen!! Lägg på locket så att det slocknar. Låt stå över natten och dra till sig alla smaker. Vid serveringen tar man upp frukt och mandel och har detta som tilltugg. Glöggen kan avnjutas både varm som kall.

  • irrevirre 29 november 2008

    Här kommer mitt bidrag!
    Det brukar vara mycket populärt. Och inte helt vanligt på glöggpartys här i Sverige.
    Æbleskiver (danska munkar)

  • NicolinaZ 8 december 2008

    Sushi i juletid! Jag fick tipset av en kompis, kombinera julens ris och lax på ett nytt sätt och servera sushi - om inte till vanlig glögg så till varmt risvin ;-)
    Men sen helt seriöst en frågam, eftersom jag inte har gjort sushi själv någonsin, men fick en grundsats med ris, algblad, wasabi, risvinäger osv så att jag egenligen bara behöver skaffa fisken. MEN såg just att bäst före datum på algbladen (de där svarta sopm man rullar in grejsen i) tycks ha varit i november. Tror ni det är illa? VAD kan hända med dem? Vågar jag använda dem?

  • ida85 8 december 2008

    man kan ju alltid göra små snittar med lax & någon god färskostkräm, pepparkakor med ädelost på .

  • emelie0405 8 december 2008

    Kanske lite pepparkaksglass? Krossa pepparkakor och blanda med vanlig vanlijglass. Garanterat lättlagat & gott !(Y)

  • MrsC 8 december 2008

    Gå in på den här länken...massor med goda recept...till bl.a. glöggparty (Y)

  • majamia 8 december 2008

    Skrivet av MrsC den 8 dec 2008

    Gå in på den här länken...massor med goda recept...till bl.a. glöggparty (Y)


    Vilken länk? :D

  • matnjutaren 8 december 2008

    Skrivet av majamia den 8 dec 2008

    Skrivet av MrsC den 8 dec 2008

    Gå in på den här länken...massor med goda recept...till bl.a. glöggparty (Y)


    Vilken länk? :D


    :D Nu blev jag med nyfiken. :p(Y)

  • MrsC 8 december 2008

    Den här länken: :p

    http://www.matklubben.se/matprat/jul_och_nyaar_2/recept_till_advent__5876.html

  • matnjutaren 8 december 2008

    Tack! ;)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.