Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur gör jag egen Crème Bonjour?

  • toppentjejen 7 juni 2012

    ÄLSKAR Crème Bonjour. Men det är dyrt. Tänkte göra egen. Finns lite olika recept på färskost därute men jag undrar om det är någon som vet ett recept som mer än alla andra ger mig den där krämiga underbara mmmmmmmmmcreme bonjourkänslan?

    Ett svar som leder till ett perfekt recept belönas med något. Kanske 100 kronor!

    MVH En fattig men lycklig student

  • irrevirre 8 juni 2012

    Har inte testat själv men denna kan jag tänka mig är fin:
    http://www.alltommat.se/recept/Hemgjord-farskost-6549
    Smaksätter gör man sedan med vad man själv gillar.

    Tipset är alldeles gratis ( även om det blir lyckat) ;)

  • sikaal 8 juni 2012

    Jag gör detta ibland, samma som länken ovan, men jag har i allt på en gång. I mitt orginalrecept, från tidningen Vi, (länge sen), tipsades om att man kunde blanda i vsipgrädde efteråt för att få den krämigare. Den blir också torrare ju längre den får rinna av.

    Lycka till! OBS! detta tips är också helt gratis!!
    Lena

    Hemgjord Boursin

  • zudette 8 juni 2012

    Nån som vet om det blir lika bra med laktosfria produkter??

  • Pinglan52 8 juni 2012

    Laktosfria produkter använder jag ibland när mina gäster är känsliga för detta och jag märker ingen skillnad i smak elr konsistens på den färdiga maten elr bakverken:)

  • zudette 13 juni 2012

    Nej... jag använder oxå oftast laktosfria produkter i min matlagning och märker ingen skillnad på smak, oftast inte heller på konsistens. Det jag undrar är om det blir nån skillnad just om man skulle vilja göra egen färskost på laktosfritt fil!!???

  • husmusen88 13 juni 2012

    Beror på hur kinkig man är, jag känner skillnad. Men tål inte laktos så finns inte så mycket att göra.
    Du kan göra färskost på laktosfri fil oxå.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.