Många sorters filodegspajer funkar toppenbra att göra o servera kalla.
Jag har en Quiche lorraine variant som är jättegod kall, återkommer med den länken.
Om du just är ute efter en kall grej att servera ur långpanna ska du inte glömma matjessilltårtan, den går ju att göra i större format. Finns många recept här - du vet kavringbotten o sen en röra med gräddfil/cr fr, gelatin, matjessill m.m så himlens god o det är synd att man inte gör den oftare !
Katarinas kalla paj
Den här går det att frysa ner botten och ta fram vid senare tillfälle. För att det ska vara lättare att frysa ner har jag skurit botten i lagoma portionsbitar.
NicolinaZ21 augusti 2009
De allra flesta matpajerna fungerar ju nog som kalla eller ljumma, och kan lagas i långpanna om man t.ex fördubblar receptet! Lycka till!
Skulle vilja ha tips på recept till paj som man gör i långpanna och som ska ätas kall.
Kanska ska ändra formuleringen......
Är det nån som har ett bra recept på paj, matpaj, som kan serveras kall?
Hej!
Jag har bara ett recept som skall vara kall och det är följande:
Paj i långpanna med crabfish och räkor
Den är jättegod, men fordrar ju att man har något mera till som t.ex. skivad kassler, skinka, oxå detta kallt om man vill.
I senaste Buffé tidningen från ica hade dom recept på långpannepaj. Det receptet finns säkert på deras webbsida.
http://www.matklubben.se/recept/ostfylld_filodegspaj_-_boerek_32625.html
Många sorters filodegspajer funkar toppenbra att göra o servera kalla.
Jag har en Quiche lorraine variant som är jättegod kall, återkommer med den länken.
http://www.matklubben.se/recept/quiche_lorraine_med_champinjoner_14745.html
En tackar och bugar för förslagen...(Y) (L)
Om du just är ute efter en kall grej att servera ur långpanna ska du inte glömma matjessilltårtan, den går ju att göra i större format. Finns många recept här - du vet kavringbotten o sen en röra med gräddfil/cr fr, gelatin, matjessill m.m så himlens god o det är synd att man inte gör den oftare !
Kall laxpaj
Kall Laxpaj
Kall gravlaxpaj
Paj i långpanna med crabfish och räkor
Tack ska du ha grill för dina förslag. (Y)
Katarinas kalla paj
Den här går det att frysa ner botten och ta fram vid senare tillfälle. För att det ska vara lättare att frysa ner har jag skurit botten i lagoma portionsbitar.
De allra flesta matpajerna fungerar ju nog som kalla eller ljumma, och kan lagas i långpanna om man t.ex fördubblar receptet! Lycka till!