Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passande förrätt och efterrätt....

  • majamia 15 september 2008

    Hej :)
    Tänkte bjuda på denna rätt och vill gärna ha hjälp med passande förrätt och efterrätt.
    Tipsa gärna!

    Fläskfilé i ost och senapssås

  • The_mama97mia 15 september 2008

    Efterrätter är jag dålig på men några förrätter kan jag gärna tipsa om.

    Crostini med skaldjurs och avokadoröra Montadito

    Sambalmarinerade räkspett

    vitlöks-toppad sparris

  • festmaten 15 september 2008

    En mycket god förrätt:
    Lax och avokado med löjroms- och pepparrotssås
    Tips på lättlagad dessert:
    Hasselnötspäron

    Lycka till, hoppas ni får det trevligt!

  • Erajscha 15 september 2008

    Varför inte göra en sallad på ruccola, coctailtomater och minimozarella och servera på tallriken med en god vinägrett och lufttorkad skinka?

  • Prima 15 september 2008

    Min tanke är Keep it simple, är ni inte så många är det ju trist om du står o donar i köket hela kvällen... om du förstår vad jag menar.

    Gör något som går att förbereda mer eller mindre hela vägen. En klassisk räkcocktail är aldrig fel.. eller någon soppa i all enkelhet. Keldas thaisoppa är jättegod, speciellt om du toppdressar den med lite strimlad purjo, kräftrumpor och smörslungade champignoner.

    Lycka till, Berätta gärna vad det blev för meny :)

  • Mellanbellan 15 september 2008

    Jag föreslår en härlig förrätt i höstens tecken
    Påskmousse med kräftstjärtar
    och den enklaste efterrätt, som du gör i ordning dagen före. Byt till annan sylt om du vill det eller du kan bryta ner en dubbeldajm istället för sylten.
    Hjortronvanilla

  • majamia 15 september 2008

    Skrivet av Prima den 15 sep 2008

    Min tanke är Keep it simple, är ni inte så många är det ju trist om du står o donar i köket hela kvällen... om du förstår vad jag menar.

    Gör något som går att förbereda mer eller mindre hela vägen. En klassisk räkcocktail är aldrig fel.. eller någon soppa i all enkelhet. Keldas thaisoppa är jättegod, speciellt om du toppdressar den med lite strimlad purjo, kräftrumpor och smörslungade champignoner.

    Lycka till, Berätta gärna vad det blev för meny :)


    Tack för tipsen! :)
    kände mest att det kanske är för mäktigt med en soppan innan fläskfilé grytan. Vi är 5 stycken.
    Funderar vidare, har ännu inte bestämt mig :D

  • zudette 15 september 2008

    En klassisk räkcocktail till förrätt, kanske - den här är jättegod och inte så fet heller!

    Räkcocktail med kräftstjärtar

    LYCKA TILL!!!!!

  • The_mama97mia 15 september 2008

    Funderar vidare. Om ni är fem pers är det ju perfekt med ngt av skaldjursrecepten du fått tips om här. Typ upplagt i portionsglas.

    Men sen efterrätt... Det blir ju en ganska mastig middag. Jag skulle nog välja mellan ngt med intensiv chokladsmak, typ en liten panna cotta variant med kraftig kakaosmak, men.... sen tänker jag att fräscht och fruktigt gör sig nog himla bra efter fläskfilen, med gräddig sås o liksom lite tung... Sorbet? Dekorerad med färska/frusna bär.

    Jag blir så sugen på att bjuda på trerättersmiddag, det var faktiskt länge sen.

    Lycka till det blir säkert kanon vad du än bestämmer dig för... :)

  • Erajscha 15 september 2008

    En lätt men smaskig efterätt är att göra fruktsallad på honungsmelon, fast päron och vindruvor. Till det serverar man vaniljyoghurt. Fräsch,enkelt och gott. Vill man kan man addera pistagenötter.

  • majamia 15 september 2008

    Tack, för tipsen! :D
    Fortsätt gärna med fler (Y) för än har jag inte bestämt mig :p

  • Glitterfia 15 september 2008

    Till efterrätt säger jag bara GINO (L) (tror det heter så)
    Valfria bär och frukt (brukar ta frysta, tinade, bär och slå i en form)
    Riv vit choklad över och gratinera. Servera med glass.

  • SaraW 15 september 2008

    Jag hade valt gratinerad chèvre på smörstekt bröd med lite honung och färska fikon till som förrätt. Känns som Frankrike för mig. En tunn bit tarte tatin eller några utvalda chokladpraliner till efterrätt. Varmrätten är ganska tung, men man kan ju ha en tung efterrätt ändå, bara man anpassar storleken.
    Servera ett glas Gewürztraminer från Alsace till getoste, det gör succé!

  • The_mama97mia 15 september 2008

    Jag lade in recept på chokladshots idag. Små rackare men går att förbereda och räcker nog bra efter middagen. *ler*

  • majamia 16 september 2008

    puffar....(Y):D

  • Glitterfia 16 september 2008

    Kom ihåg en förrätt jag fick på en fest för något år sedan. Det var så gott i alla sin enkelhet.

    Det var 3st små bitar av stekt råkaka på tallriken och klickar av olika tillbehör till varje liten bit
    Servera kall. Går att förbereda innan.
    * Löjrom, finhackad rödlök, creme fraiche, dillkvist.
    * Strimlad kallrökt lax, strimlad purjolök och creme fraiche.
    * Rökt renkött /hamburgerkött och pepparrotsvisp.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.