Så här i Påsktider så undrar jag om ni har några egenheter som ni kryddar det kokta ägget med?
Salt eller kaviar är ju det vanliga.
Själv har jag i många år nu istället kryddat det löskokta ägget med grillkrydda.
Det är jättesmaskigt, men min omgivning tycker det är konstigt.
Vore kul att höra era idéer.
eva2327 mars 2014
Kanske inte så konstigt, men jag kryddar helst mitt ägg med antingen Aromat eller Herbamare original.
annapatrik27 mars 2014
Finns inget så gott som en klick hemgjord majonnäs till löskokt ägg.
Veranne28 mars 2014
Chilimix-krydda som innehåller chili- och lökflingor, paprika också tror jag.
Eller en klick böcklingpastej.
bitten5628 mars 2014
I påsktider tycker jag om att lägga små bitar av ansjovis på ägget. (Y)
mimosan29 mars 2014
Hej Till påsk serverar jag mina ägg på följande vis = Kokar i 7 min kyler dem snabbt, skalar. sen tar jag ur gulan som jag blandar med lika delar majonnäs och creme fraiche och lite salt peppar . Lägger på ägget igen och ev en dillkvist eller några räkor Gott gott
eva2329 mars 2014
Skrivet av Veranne den 28 mar 2014
Chilimix-krydda som innehåller chili- och lökflingor, paprika också tror jag.
Eller en klick böcklingpastej.
Jaaa...böcklingpastej är jättegott till ägg...
pihal29 mars 2014
Färsk gräslök som jag rullar ägget i, eller strör över.
walterego30 mars 2014
Skrivet av mimosan den 29 mar 2014
Hej Till påsk serverar jag mina ägg på följande vis = Kokar i 7 min kyler dem snabbt, skalar. sen tar jag ur gulan som jag blandar med lika delar majonnäs och creme fraiche och lite salt peppar . Lägger på ägget igen och ev en dillkvist eller några räkor Gott gott
Den "köper" jag. Låter riktigt smaskigt.
rosatalo3 april 2014
Enkelt och ett måste, både till jul och påsk. Mina vuxna barn älskar äggen. Kokas i 10 min, skala när de är kalla, dela i halvor, ta ur gulorna och mosa med en gaffel i en bunke ( var annars ) rör ner vispgrädde, lite i taget tills konsistensen på röran är " klickvänlig ", smaka av med salt. Klicka i eller spritsa gulröran i äggvitehalvorna. Pudra lite paprikapulver på dem om du vill, ser trevligt ut. Man kan lyxa till med räka och dillvippa som garnering, men det är gott utan också.
MosterNettan16 april 2014
Vi är många runt påskbordet och alla gillar inte allting. Lite besvärligt att komma ihåg hur många ägg utan majonnäs, utan räkor osv.
Jag har kommit på en riktigt bra lösning. Ägghalvorna serveras nakna och så lägger jag upp i småskålar, hemgjord majonnäs, vanlig kaviar, röd stenbitsrom, räkor, knaperstekt smulad bacon, dill, små bitar av citron. Så får var och en dressa sina ägg som det passar.
Så här i Påsktider så undrar jag om ni har några egenheter som ni kryddar det kokta ägget med?
Salt eller kaviar är ju det vanliga.
Själv har jag i många år nu istället kryddat det löskokta ägget med grillkrydda.
Det är jättesmaskigt, men min omgivning tycker det är konstigt.
Vore kul att höra era idéer.
Kanske inte så konstigt, men jag kryddar helst mitt ägg med antingen Aromat eller Herbamare original.
Finns inget så gott som en klick hemgjord majonnäs till löskokt ägg.
Chilimix-krydda som innehåller chili- och lökflingor, paprika också tror jag.
Eller en klick böcklingpastej.
I påsktider tycker jag om att lägga små bitar av ansjovis på ägget. (Y)
Hej Till påsk serverar jag mina ägg på följande vis = Kokar i 7 min kyler dem snabbt, skalar. sen tar jag ur gulan som jag blandar med lika delar majonnäs och creme fraiche och lite salt peppar . Lägger på ägget igen och ev en dillkvist eller några räkor Gott gott
Chilimix-krydda som innehåller chili- och lökflingor, paprika också tror jag.
Eller en klick böcklingpastej.
Jaaa...böcklingpastej är jättegott till ägg...
Färsk gräslök som jag rullar ägget i, eller strör över.
Hej Till påsk serverar jag mina ägg på följande vis = Kokar i 7 min kyler dem snabbt, skalar. sen tar jag ur gulan som jag blandar med lika delar majonnäs och creme fraiche och lite salt peppar . Lägger på ägget igen och ev en dillkvist eller några räkor Gott gott
Den "köper" jag. Låter riktigt smaskigt.
Enkelt och ett måste, både till jul och påsk. Mina vuxna barn älskar äggen. Kokas i 10 min, skala när de är kalla, dela i halvor, ta ur gulorna och mosa med en gaffel i en bunke ( var annars ) rör ner vispgrädde, lite i taget tills konsistensen på röran är " klickvänlig ", smaka av med salt. Klicka i eller spritsa gulröran i äggvitehalvorna. Pudra lite paprikapulver på dem om du vill, ser trevligt ut. Man kan lyxa till med räka och dillvippa som garnering, men det är gott utan också.
Vi är många runt påskbordet och alla gillar inte allting. Lite besvärligt att komma ihåg hur många ägg utan majonnäs, utan räkor osv.
Jag har kommit på en riktigt bra lösning. Ägghalvorna serveras nakna och så lägger jag upp i småskålar, hemgjord majonnäs, vanlig kaviar, röd stenbitsrom, räkor, knaperstekt smulad bacon, dill, små bitar av citron. Så får var och en dressa sina ägg som det passar.