Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vilken är DIN favoritmacka?

  • boz1965 14 oktober 2008

    Vilken smörgås tycker du allra bäst om?

    För min egen del är det en skiva långfralla med äkta smör, en god ost och lite apelsin-aprikosmarmelad ovanpå till frukosten som smakar allra bäst till morgonkaffet och tidningen. Ska det vara lite festligt är det nog den klassiska rostbiffmackan som har vunnit mitt hjärta.

  • Ingan 14 oktober 2008

    Det är mina varma macka med kantareller och den med tonfisk och purjolök,riven ost över förstås.
    På morron blir det nåt nyttigt bröd med ost och sen "förstör"jag det hela med marmelad.

  • Mellanbellan 14 oktober 2008

    Lördag o söndag, de dagar jag äter mackor till frukost så gäller grovt bröd, Bregott, kokt skivat ägg, flingsalt och kaviar. Sen händer det att jag äter smörgås till lunch och då är det Husmans knäcke med Bregott, inget mer.

  • MsChilly 14 oktober 2008

    Fiber-rost med mosad avokado och salami...

  • boz1965 14 oktober 2008

    Ska också säga att på ACE Link (f.d. Sundsbussarna) i Helsingborg serverar de en helgrym macka med dansk grovhakket leverpostej på danskt rågbröd med sky, ättiksgurka, champinjoner, inlagd paprika och smörgåskrasse. Den, tillsammans med en Hof, missar jag aldrig när jag tar en "tura" till Helsingør, men Scandlines rostbiffmacka går heller inte av för hackor...

  • zudette 15 oktober 2008

    Min favoritmacka:
    Lördagmorgon - vitt rostat bröd, bregott, rökt skinka eller salami, sallad (kanske den överblivna från tacosen igår) lite avocado (om jag har hemma) och till sist lite majonäs...... mmmmmmmm.... gottis! (Y)

  • Okänd 17 oktober 2008

    svårt att säga, gillar så många olika:(

  • Svesse60 17 oktober 2008

    Där jag jobbade i sommar åt vi mackor med bregott, skivat ägg, dillkaviar och mycket hackad purjolök på, det har blivit min favoritmacka. Det var bara såååå gott!!! (Y) Har ni aldrig testat detta förr så gör det nu, det är supersmarrigt och enkelt!

  • JennyV 17 oktober 2008

    Jag älskar smörgås! Favorit?? Svårt att säga men en baguette med räkröra är inte fel!! (L)

  • kickiekblad 17 oktober 2008

    Räksmörgås

  • dystraior 17 oktober 2008

    En baugette med tzatziki, grillad kycklingfilé som är skuren i tunna skivor, tomat, paprika och gurka

  • Vivoplena 17 oktober 2008

    Grillade laxmackor

  • frucaos 17 oktober 2008

    En rågtekaka med hushållsost, kanske en paprikaskiva.
    Ska det vara fest så blir det varm macka med svampstuvning (helst kantarell).

  • The_mama97mia 17 oktober 2008

    Just nu är jag inne i en leverpastejperiod. Grovt portionsbröd/baguette, sen Arboga pastej o på detta vit saltgurka från Kimstad. Supergott. Nästan bättre till té än kaffe men båda passar bra o ett glas juice till hjälper ju kroppen att ta upp järnet i pastejen.

    Annars älskar jag räkmackor.

  • Bok_Choy 17 oktober 2008

    Brukar äta hembakade glutenfria tekakor, med skinka och gurka eller alfalfagroddar. Bredbar med sojaost och tomat är också underbart gott.
    Glutenfritt havreknäcke med avocado och lite vitlökspulver är bland det bästa jag vet!

  • Okänd 17 oktober 2008

    Va svårt....Gillar mackor,....Tänk en baguette med en krämig röra i, varm macka med massor av ost, äggmacka med citronmajonnäs mfl......Även en enkel kaviarmacka är gott.......Då förstår ni nog att jag älskar smörgåstårta också.........Gissa om jag blev sugen nu.(Y)

  • Roskerstin 17 oktober 2008

    Är oxå en riktig mackälskare, ett färskt frasfralla från vårt bageri nästgårds med smör och ost på morgonen är inte helt fel, sedan har jag en annan favvo och det är Stockholmsmackan, den finns på MK, kan rekommenderas.

  • UllaC 17 oktober 2008

    En macka som är jättegod och mättande är med smör, kaviar, hackad rå gul lök och ett stekt ägg ovanpå - pröva detta alla smörgåsälskare!!!(L)

  • zonale 17 oktober 2008

    Baguette med hemgjord skagenröra och sallad ligger högt upp på listan men det finns fler.....:)

  • SDMaya 17 oktober 2008

    Hmm... Mörkt mustigt fullkornsbröd med bromölla charks gräddleverpastej, skivade tomater och grov malen svartpeppar! och så måste jag ha kaffe med mjölk till det! MUMS! (Y):p(L) Smör hoppar jag över när det är något kletigt jag ska ha på mackan. :p

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.