Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelskal vara eller inte vara??

  • Maggiz67 23 januari 2009

    Har genom mitt gamla yrke och mitt nuvararnde yrke (kock- barnskötare) funderat på det där med att låta barnen äta skalet på äpplen. Själv är jag av den åsikten att det inte går att få bort alla gifter genom att enbart sköja äpplena. Jag föredrart att skala bort skalet, men har då kolleger som säger att de inte tillgodo gör sig vitaminer och fibrerna då. Vad ska man då föredra: Fibrer eller besprutnings gifter kvar?? Vill gärna höra vad ni andra anser...blir osäker själv till slut. Enklast är förståss att köra ekologisk men det blir dyrt i längden..Hej o tack för mej

  • sufly 23 januari 2009

    personligen skulle jag skala äpplet om jag skulle mata mina barn. Fibrer kan man få i sig på andra sätt.

  • Maggiz67 23 januari 2009

    Jo jag tycker samma här!!:)

  • 23 januari 2009

     

  • marialm 23 januari 2009

    Inte nog med att skalet innehåller mest gifter, barn brukar faktiskt inte gilla skalet heller. Det är svårt att tugga och svälja. Tids nog kan de välja själv tills dess kan vi väl skala.

  • anmawa 23 januari 2009

    Jag kör med skal för det känns nyttigare och så gillar jag tuggmotståndet. Sköljer och sen njuter jag. Jag kör även oskalade äpplen i fruktsallader odyl. Finns det så köper jag gärna svenska äpplen. Grammy smith??? Dem gröna blanka skal undviker jag helt, för
    det känns som om de skulle hålla i evighet. Dem hade jag nog skalat.
    Det finns nog gifter i allt snart så min filosofi är att bland riskerna.
    Tack för ett kul inlägg

  • Vetebullen 23 januari 2009

    skalar helst köpta äpplen..:( p.g.a giftet :'(
    men äter äpplen från egen trädgård med skalen på, mums :D

  • monac 23 januari 2009

    sköjer noga,äter nästan uteslutande svenska äpplen. ---med skal.
    De andra skalar jag!

  • soderen 24 januari 2009

    Själv är jag allergisk mot äpplen, så jag äter dem inte råa.
    Däremot använder jag gärna äpplen i bak och matlagning, oftast skalar jag dem.
    Fast inte när jag gör apfelstrudel, pga att jag gör av ca 1 bärkasse äpplen per gång.
    Perfekt att plocka fram ur frysen under året.
    :p

  • ros 24 januari 2009

    Jag skalar all frukt innan jag äter den(Y)

  • Daliaflicka 24 januari 2009

    Tar aldrig bort skalet på äpplen och päron om jag äter dem som de är, men så köper jag ju (nästan) alltid ekologiskt så jag behöver inte oroa mig för icke naturligt innehåll. Annars gör du nog rätt i att skala.

  • Saffransanna 24 januari 2009

    Till barn: SKALA äpplena så de får i sig så lite gifter som möjligt + att skal inte är kul.
    Dessutom brukar barnen tycka det är rofyllt att få sitta en stund, prata och vänta på något gott.

  • anluk 24 januari 2009

    Jag skalar aldrig äpplene varken till mig själv eller till barnen. Kanske gjorde det när de var riktigt riktigt små..

  • lilas 24 januari 2009

    Jag skalar äpplena till min lilla kille, som är 3½ år, men mest därför att han inte gillar att äta skalet.
    Vi brukar plocka äpplen hemma hos svärfar på hösten:). Jag lindar in äpplena var för sig i tidningspapper och lägger dom i lådor som vi förvarar ute i jordkällaren (jag är glad att ha tillgång till en sån:)). Där håller dom sig fräscha flera månader.
    Jag försöker undvika alla högblanka äpplen, som jag dessutom tycker ser helt onaturliga ut:(.
    Synd att allt ekologiskt är dyrare att köpa än andra varor.

  • busan37 25 januari 2009

    Jag har alltid skalat äpplena till barnen när dom var små, skalet är ju lätt att sätta i halsen

  • jas65 25 januari 2009

    Vi vuxna kan väl äta äpplen med skal kvar efter att tvättat äpplena med ljummet vatten, men barn skall nog äta dem skalade. Jag tror nog att de flesta sköjer äpplen med kallt vatten, vad tror ni?

    Höfta mera med äpplen i matlagningen
    Anders

  • Penne 25 januari 2009

    Jag skalar aldrig äpplen, varken till mig själv eller barnen. Men det är mest för att jag inte vill skämma bort dem med skalad frukt, har inte tänkt så mkt på det där med besprutningen.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.