Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

bakpulver eller jäst

  • 22 oktober 2000

  • 23 oktober 2000

    Nej, du kan inte byta rakt av.Jäst används till matbröd och till vetebullar, typ kanelbullar, lussekatteroch allt sådant. Det görs av jästsvampar, vilka är känsliga och inte får ha mer än rumstemperatur i degspad och vid jäsning.Bakpulver används till b la mjuka kakor, scones och ett fåtal bröd. Bådescones och matbröd bakade på bakpulver är godast att äta helt nygräddade.Bakpulver görs på kemisk väg och behöver inte jäsa alls./Red.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.