Nej, du kan inte byta rakt av.Jäst används till matbröd och till vetebullar, typ kanelbullar, lussekatteroch allt sådant. Det görs av jästsvampar, vilka är känsliga och inte får ha mer än rumstemperatur i degspad och vid jäsning.Bakpulver används till b la mjuka kakor, scones och ett fåtal bröd. Bådescones och matbröd bakade på bakpulver är godast att äta helt nygräddade.Bakpulver görs på kemisk väg och behöver inte jäsa alls./Red.
Nej, du kan inte byta rakt av.Jäst används till matbröd och till vetebullar, typ kanelbullar, lussekatteroch allt sådant. Det görs av jästsvampar, vilka är känsliga och inte får ha mer än rumstemperatur i degspad och vid jäsning.Bakpulver används till b la mjuka kakor, scones och ett fåtal bröd. Bådescones och matbröd bakade på bakpulver är godast att äta helt nygräddade.Bakpulver görs på kemisk väg och behöver inte jäsa alls./Red.