Jag har + 4 grader. Jag älskar när mjölken är iskall att dricka :p
Men däremot funderar jag över hur det påverkar jäsningen, när man kalljäser eller har surdeg i kylen?? :o
Hur kallt har ni och vad tror ni om jäsningen?
anluk12 september 2008
Har ca 6 grader i kylen. Men min kyl har spel. Ibland fryser den istället för kyler. Måste ta tag i detta. Har inte en aning om jäsningen. Men någon annan kanske vet.
medstam12 september 2008
Har 6 -8 grader i kylen ,förvarar medicin som ska ha den temperaturen ,så det är bara att foga sej i detta, ock jag tycker att det är lagom kallt
Hej föresten är ny o tycker att detta verkar vara en bra "sida" . Man behöver ju alltid nya recept på mat
tina6212 september 2008
Jag har +5 grader.
softis12 september 2008
jag har +3 i kylen å minus 19 i frysen.
babbs3 oktober 2008
Jag har +5 i kylen och +18 i frysen, dessutom har jag en speciallåda som håller +-0 till +1. Kanonbra.:D
Smulpajen3 oktober 2008
+3 i kylen och -21 i frysen:)
irrevirre3 oktober 2008
Här är det +8 i kylen och minus 18 i frysen. Jag har förstått nu att +8 i kylen är max vad som är bra. jag skall sänka till +6 nu. Det sparar energi. Men varmare vill jag nog inte ha.
jowa21 oktober 2008
+4 grader. Mjölk håller t ex märkbart mycket längre där än vid t ex +8 grader som jag testade under en kortare period. I frysen har jag -20 grader, det lägsta min frys klarar av annars hade jag gärna haft kallare. Glass skall ätas iskall och inte ljummen!
boz196521 oktober 2008
Skrivet av ditolina den 12 sep 2008
Jag har + 4 grader. Jag älskar när mjölken är iskall att dricka :p
Men däremot funderar jag över hur det påverkar jäsningen, när man kalljäser eller har surdeg i kylen?? :o
Hur kallt har ni och vad tror ni om jäsningen?
Jag föredrar att ha 2 - 3° i kylen. Precis som du älskar jag iskall mjölk. Men det är inte bara därför, utan för att matvarorna håller sig fräschare och håller längre.
Har inte märkt av några negativa effekter på varken surdeg eller kalljäsning av denna temperatur.
The_mama97mia21 oktober 2008
Jag har +5 grader, perfekt när man kan ställa in gradtal på kylen. Har splirrans Bosch kyl o frys men har inte riktigt blivit vän med kylen, det har hänt att mjölken surnat i förtid, jag fattar nog inte var det är kallast o bäst att ställa mjölken... Hmmm... Men jag lär mig väl.
Har inga synpunkter på surdegsjäsningen, tyvärr.
Jessika21 oktober 2008
+5 i kyl och -18 i frysen. Håller med om att allt håller längre då dessutom är det ju +4-+8 som rekommenderas för kyl och -18 - -23 i frys. I alla fall vad jag hört.
Pirkko21 oktober 2008
Jag har +2° i kylen och -26° i frysen.
boz196521 oktober 2008
Skrivet av mama97mia den 21 okt 2008
Jag har +5 grader, perfekt när man kan ställa in gradtal på kylen. Har splirrans Bosch kyl o frys men har inte riktigt blivit vän med kylen, det har hänt att mjölken surnat i förtid, jag fattar nog inte var det är kallast o bäst att ställa mjölken... Hmmm... Men jag lär mig väl.
Har inga synpunkter på surdegsjäsningen, tyvärr.
Kall luft sjunker, så nederst i kylen är det kallast. Såvida du inte har en fläkt (finns i de lite dyrare modellerna) som cirkulerar luften, då ska temperaturerna vara utjämnade.
Jag har + 4 grader. Jag älskar när mjölken är iskall att dricka :p
Men däremot funderar jag över hur det påverkar jäsningen, när man kalljäser eller har surdeg i kylen?? :o
Hur kallt har ni och vad tror ni om jäsningen?
Har ca 6 grader i kylen. Men min kyl har spel. Ibland fryser den istället för kyler. Måste ta tag i detta. Har inte en aning om jäsningen. Men någon annan kanske vet.
Har 6 -8 grader i kylen ,förvarar medicin som ska ha den temperaturen ,så det är bara att foga sej i detta, ock jag tycker att det är lagom kallt
Hej föresten är ny o tycker att detta verkar vara en bra "sida" . Man behöver ju alltid nya recept på mat
Jag har +5 grader.
jag har +3 i kylen å minus 19 i frysen.
Jag har +5 i kylen och +18 i frysen, dessutom har jag en speciallåda som håller +-0 till +1. Kanonbra.:D
+3 i kylen och -21 i frysen:)
Här är det +8 i kylen och minus 18 i frysen. Jag har förstått nu att +8 i kylen är max vad som är bra. jag skall sänka till +6 nu. Det sparar energi. Men varmare vill jag nog inte ha.
+4 grader. Mjölk håller t ex märkbart mycket längre där än vid t ex +8 grader som jag testade under en kortare period. I frysen har jag -20 grader, det lägsta min frys klarar av annars hade jag gärna haft kallare. Glass skall ätas iskall och inte ljummen!
Jag har + 4 grader. Jag älskar när mjölken är iskall att dricka :p
Men däremot funderar jag över hur det påverkar jäsningen, när man kalljäser eller har surdeg i kylen?? :o
Hur kallt har ni och vad tror ni om jäsningen?
Jag föredrar att ha 2 - 3° i kylen. Precis som du älskar jag iskall mjölk. Men det är inte bara därför, utan för att matvarorna håller sig fräschare och håller längre.
Har inte märkt av några negativa effekter på varken surdeg eller kalljäsning av denna temperatur.
Jag har +5 grader, perfekt när man kan ställa in gradtal på kylen. Har splirrans Bosch kyl o frys men har inte riktigt blivit vän med kylen, det har hänt att mjölken surnat i förtid, jag fattar nog inte var det är kallast o bäst att ställa mjölken... Hmmm... Men jag lär mig väl.
Har inga synpunkter på surdegsjäsningen, tyvärr.
+5 i kyl och -18 i frysen. Håller med om att allt håller längre då dessutom är det ju +4-+8 som rekommenderas för kyl och -18 - -23 i frys. I alla fall vad jag hört.
Jag har +2° i kylen och -26° i frysen.
Jag har +5 grader, perfekt när man kan ställa in gradtal på kylen. Har splirrans Bosch kyl o frys men har inte riktigt blivit vän med kylen, det har hänt att mjölken surnat i förtid, jag fattar nog inte var det är kallast o bäst att ställa mjölken... Hmmm... Men jag lär mig väl.
Har inga synpunkter på surdegsjäsningen, tyvärr.
Kall luft sjunker, så nederst i kylen är det kallast. Såvida du inte har en fläkt (finns i de lite dyrare modellerna) som cirkulerar luften, då ska temperaturerna vara utjämnade.