Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tinad köttfärs

  • Towskij 25 februari 2012

    Min kära mor lärde mig att ALDRIG frysa om kött som en gång tinats upp... Jag har inte vågat mig på att testa det med hennes ord djupt inprintade i själen men undrar ändå varför det är på det här sättet? Varför kan man inte frysa köttfärsen igen om man inte använder allt?

  • The_mama97mia 25 februari 2012

    bakterietillväxt

  • Mistys 25 februari 2012

    Man kan frysa in kött igen men.......kvaliten försämras avsevärt. När man fryser helt kött sprängs köttcellerna och det är därför ett fryst kött ger ifrån sig mer köttsaft än färskt. Du ser det bla på all köttsaft som ligger i påsen/tråget när du tinar upp det. Det fanns ju inte där när köttet var färskt. Detta gör att köttet blir torrare. Fryser man det sen igen blir det ännu torrare och inte gott. Köttfärs beter sig likadant. Men sen har vi ju också hygiensidan. Har köttet legat och tinat i värmen utsetts det ju för värme och bakterierna i köttet förökar sig snabbt. I köttfärs förökar det sig snabbast. Fryser man det igen har man ju ett kött som kvalitetsmässsigt inte håller måttet och har man otur kan man ju bli sjuk av för mycket bakterier i maten. Säg att man tinar färsen i kyl och sen direkt fryser igen innan det legat mer än ett dygn så har man en färs som kanske inte har hunnit fått bakterierna att sprida sig så mycket än men...köttsaften försvinner ännu mer och man får en torr och tråkig produkt:\

  • The_mama97mia 25 februari 2012

    däremot kan du ju tillaga färsen o sedan frysa in t e x pannbiffar

  • Liindis 25 februari 2012

    Skrivet av Misty09 den 25 feb 2012

    Man kan frysa in kött igen men.......kvaliten försämras avsevärt. När man fryser helt kött sprängs köttcellerna och det är därför ett fryst kött ger ifrån sig mer köttsaft än färskt. Du ser det bla på all köttsaft som ligger i påsen/tråget när du tinar upp det. Det fanns ju inte där när köttet var färskt. Detta gör att köttet blir torrare. Fryser man det sen igen blir det ännu torrare och inte gott. Köttfärs beter sig likadant. Men sen har vi ju också hygiensidan. Har köttet legat och tinat i värmen utsetts det ju för värme och bakterierna i köttet förökar sig snabbt. I köttfärs förökar det sig snabbast. Fryser man det igen har man ju ett kött som kvalitetsmässsigt inte håller måttet och har man otur kan man ju bli sjuk av för mycket bakterier i maten. Säg att man tinar färsen i kyl och sen direkt fryser igen innan det legat mer än ett dygn så har man en färs som kanske inte har hunnit fått bakterierna att sprida sig så mycket än men...köttsaften försvinner ännu mer och man får en torr och tråkig produkt:\


    Bättre svar finns ej!!
    Kanon!!(Y)

  • Towskij 26 februari 2012

    Tack för de jättebra svaren! Jag misstänkte att det var något sådant, men nyfiken som man är vill man ju veta vad man pysslar med :)
    Tack igen!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.