Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Favoritkryddor?

  • matvraket 14 november 2007

    Vilka kryddor använder du dig av mest i din matlagning?
    För några år sedan var det ju ett sådant rabalder om att man inte skulle ha för mkt salt i maten då det inte var bra för kroppen. Är det ngt du tänker på idag?

  • e_p_a2000 14 november 2007

    Jag använder grovmalen svartpeppar, cayenne peppar, paprikapulver och basilika till nästan allt.
    saltar väldigt lite i själva maten mest för att jag har 2 små barn. saltar på min egna portion.

  • ThomasP 14 november 2007

    Citronpeppar,svart o vitpeppar,rosmarin ,oregano och chilipulver är de jag använder mest//Thomas

  • Aspholme 15 november 2007

    Grovmalen svartpeppar, Malen o Hel Kryddpeppar, Cayenne o Chilipulver, Lökpulver, Vitlökspulver, Tomatpuré, Basilika, Timjan, Mejram, Dill, Aromat

  • Lena 15 november 2007

    Jag använder grovmalen svartpeppar vitpeppar oregano chilipulver vitlökspulver salt timjan tomtpure grillkrydda cayenne m.m

  • Mammamu 15 november 2007

    Svart- och vitpeppar, "Fem pepparsorter", örtsalt, ingefära, paprikapulver, curry och junis kryddor "Elaka Måns"!
    Jag försöker att inte använda allt för mycket salt och har även köpt örtsalt eftersom det anses vara nyttigare.... Min pappa fick en hjärtinfarkt, vilket gav mig en liten tankeställare ...............

  • tuden 15 november 2007

    Jag använder piffi allkrydda vitpeppar svartpeppar citronpeppar vitlökspulver salt chili aromat tomatpure´ kött och grönsaksbuljong

  • Luna 15 november 2007

    grillkrydda, italiens salldsdressing, chili och paprika. Svartpeppar och kycklingkrydda. Det är nog de vanligaste för tillfället. Sen blir det vitlök och basilika och oliver som lite mer färska kryddor (ok, oliverna är inte färska.. )

  • Jessika 15 november 2007

    Jag är en riktig kryddoman. (H) Jag har ett köksöverskåp som är 30 cm brett. Hela nedre hyllan helt fylld av kryddburkar, ytterligare ett halvt hyllplan tas upp av påsar med kryddor i en burk och sedan har jag självklart ett "gäng" som står framme.

    Det konstiga är att jag använder nästan allt. Det finns visserligen några riktiga höjdar favoriter (Gyroskrydda, Jamaican jerk, Sydafrikansk stek och grillkrydda, 5-pepparmix, oregano, basilika, timjan, rosmarin, vitlök, svart- och vitpeppar, jalapeñjopeppar, kanel, mukot, kardemumma, ingefära, kryddpeppar....det blev visst många:D) och några riktiga "stolpskott" däribland en kycklingkrydda som bara smakar kryddpeppar/paprika och en fiskkrydda som nästan smakar socker.

    Saltar gör jag nog men inte mer än de flesta skulle jag tro.

  • jennsan85 15 november 2007

    svartpeppar, dill, vitlök och paprika är nog de jag använder mest och såklart den färdigblandade kyckling kryddan(Y)

  • Askungen68 15 november 2007

    Jag använder: vegeta,svart-vit peppar,vitlökspulver,paprika,grillkrydda:)

  • Okänd 15 november 2007

    (Y):DJag använder mycket grillkrydda,vitlökspulver,vitpeppar,bbq krydda(stark och god):) Min absoluta favorit är nog grillkryddan(Y)

  • kajsa36 15 november 2007

    :p mina favvo kryddor är: svart o vit peppar, örtsalt, aromat, vitlökskrydda, grillkrydda, :p

  • Aspholme 15 november 2007

    Skrivet av Aspholme den 15 nov 2007

    Grovmalen svartpeppar, Malen o Hel Kryddpeppar, Cayenne o Chilipulver, Lökpulver, Vitlökspulver, Tomatpuré, Basilika, Timjan, Mejram, Dill, Aromat, jag har alltid minst 55 burkar med olika kryddor i kryddskåpet.

  • Chocolate 15 november 2007

    När det gällert saltet lever jag INTE som jag lär, tyvärr. Salt är gott! Svartpeppar, dragon, rosmarin, muskot, vitpeppar, paprikapulver och timjan utan inbördes ordning. Färska örter som krydda använder jag väldigt mycket också.

  • 15 november 2007

    Buljong & fond
    Vegeta
    Tamarisoja
    Ajvar relish

    ....är mina favoriter utöver salt och peppar.

  • irrevirre 15 november 2007

    Skrivet av Jessika den 15 nov 2007

    Jag är en riktig kryddoman. (H) Jag har ett köksöverskåp som är 30 cm brett. Hela nedre hyllan helt fylld av kryddburkar, ytterligare ett halvt hyllplan tas upp av påsar med kryddor i en burk och sedan har jag självklart ett "gäng" som står framme.

    Det konstiga är att jag använder nästan allt. Det finns visserligen några riktiga höjdar favoriter (Gyroskrydda, Jamaican jerk, Sydafrikansk stek och grillkrydda, 5-pepparmix, oregano, basilika, timjan, rosmarin, vitlök, svart- och vitpeppar, jalapeñjopeppar, kanel, mukot, kardemumma, ingefära, kryddpeppar....det blev visst många:D) och några riktiga "stolpskott" däribland en kycklingkrydda som bara smakar kryddpeppar/paprika och en fiskkrydda som nästan smakar socker.

    Saltar gör jag nog men inte mer än de flesta skulle jag tro.


    Vad använder du Jamaican Jerk till, Jessica?
    Jag har köpt det på Aruba och vet det funkar till revben. Men finns det något mera? Det är verkligen sting i den;-)
    undrar IrreVirre

  • evaldo 15 november 2007

    Jag använder beroende på vad jag lagar. vit- svart- grön- rosépeppar. basilika, rosmarin, oregano, saffran, timjan, koriander, fonder, buljonger, både egengjorda och tärning, soja örtsalter, sambal oelek o sv.
    Det är så många kryddor jag använder så det är svårt att räkna upp dem alla.
    Jag blandar t ex min egen kebabkrydda.
    Jag höll på att glömma det kanske viktigaste" salt ", utan salt kan man inte laga god mat.

  • imse 15 november 2007

    Det finns en hel del att välja på i kryddväg bland mina burkar och skåp. Jag är periodare på vissa kryddor den senaste har bestått av färsk rosmarin och citron i kombination. Mkt användbart.:D// I

  • imse 15 november 2007

    Det finns en hel del att välja på i kryddväg bland mina burkar och skåp. Jag är periodare på vissa kryddor den senaste har bestått av färsk rosmarin och citron i kombination. Mkt användbart.:D// I

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.