Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé

  • Annrh 17 april 2013

    Jag har kört fast lite när det gäller tillagning av fläskfilé... Hur tillagar du helst en fläskfilé?

    Tips på riktigt goda rätter tas tacksamt emot :)

  • Gutis 18 april 2013

    Jag bryner den i stekpannan så den får fin färg runt om. Sen skivar jag upp den o lägger den i en ugnsfast form. Häller över någon god sås...gorgonzolasås, kantarellsås eller annan svampsås.
    Serverar med klyftpotatis eller hasselbackspotatis.

  • walterego 18 april 2013

    Putsa filén, salta o peppra, lägg i alu-folie. Ugn 125 grader, ta ut vid köttemp 73 grader, häll köttspadet i en skål som extra smaksättning till såsen. Pensla med en god soya och sätt in iugn på grill några minuter.
    Gör en currysås, skiva ned filén ½-1 cm tjocka skivor och låt puttra med en stund.
    Servera med råstekt skivad potatis, pudrad med salt, peppar och paprikapulver.
    En fräsch sallad platsar alltid att garnera på tallriken. Röda cocktaitomater, gul paprika o grön bladsallad, (så blir ni även påmind om att ta det försiktigt i trafiken)?
    Ugn 125 grader betyder längre tillagningstid men saftigt resultat och under tiden hinner du skiva o förkoka potatisen 2-3 minuter, förbereda sås o sallad.

  • pihal 18 april 2013

    Denna goda och lättlagade gryta brukar jag göra när jag får gäster. För att få lite mer smak brukar jag blanda i 1-2 vitlöksklyftor, 1 tsk sambal oelek samt ca 1 dl frysta lingon. Kan göras dagen före bjudning och blir nästan bättre av att stå en dag. Servera gärna med klyftpotatis eller pressad potatis.

    Filégryta

  • Lenkan 18 april 2013

    Skrivet av walterego den 18 apr 2013

    Putsa filén, salta o peppra, lägg i alu-folie. Ugn 125 grader, ta ut vid köttemp 73 grader, häll köttspadet i en skål som extra smaksättning till såsen. Pensla med en god soya och sätt in iugn på grill några minuter.
    Gör en currysås, skiva ned filén ½-1 cm tjocka skivor och låt puttra med en stund.
    Servera med råstekt skivad potatis, pudrad med salt, peppar och paprikapulver.
    En fräsch sallad platsar alltid att garnera på tallriken. Röda cocktaitomater, gul paprika o grön bladsallad, (så blir ni även påmind om att ta det försiktigt i trafiken)?
    Ugn 125 grader betyder längre tillagningstid men saftigt resultat och under tiden hinner du skiva o förkoka potatisen 2-3 minuter, förbereda sås o sallad.

    Oj, 73 grader? Själv brukar jag alltid ta ut helstekt fläskfilé när den är 62 grader och sedan låta den vila till 65...då brukar den vara perfekt saftig

  • Annrh 18 april 2013

    Det här låter supergott, tack snälla det receptet sparade jag ner direkt och är sugen på att testa redan till helgen :)

    Skrivet av pihal den 18 apr 2013

    Denna goda och lättlagade gryta brukar jag göra när jag får gäster. För att få lite mer smak brukar jag blanda i 1-2 vitlöksklyftor, 1 tsk sambal oelek samt ca 1 dl frysta lingon. Kan göras dagen före bjudning och blir nästan bättre av att stå en dag. Servera gärna med klyftpotatis eller pressad potatis.

    Filégryta

  • NinniM 19 april 2013

    Jag skivar fläskfilén och lägger den i en form (ska EJ brynas) sen blandar jag samma mängd av creme fraiche och vispgrädde, har i lite sambal olek, salt, peppar och soja, detta häller jag över och ställer in allt i ugnen ca en timme.. Klart! Supergod rätt och kan varieras i det oändliga med alla typer av kött, har även gjort färsbiffar.

  • annamariasmat 19 april 2013

    Skrivet av Annrh den 17 apr 2013

    Jag har kört fast lite när det gäller tillagning av fläskfilé... Hur tillagar du helst en fläskfilé?

    Tips på riktigt goda rätter tas tacksamt emot :)


    Hej!

    Fläskfilé är så gott men jag säger som du, måste varieras lite. Jag tycker min Krämiga Fläskfilépasta är god, recept finns här:

    http://annamariasmatblogg.blogspot.se/2013/04/kramig-flaskfile-pasta.html

    Hoppas det är okej att lägga länk.

  • MatAnders 19 april 2013

    Skrivet av Gutis den 18 apr 2013

    Jag bryner den i stekpannan så den får fin färg runt om. Sen skivar jag upp den o lägger den i en ugnsfast form. Häller över någon god sås...gorgonzolasås, kantarellsås eller annan svampsås.
    Serverar med klyftpotatis eller hasselbackspotatis.


    Håller helt md fläskfilé med gorgonzola sås o gärna färsk sparris till e gudomligt gott. Ock gärna pressad potatis till.

  • Annrh 21 april 2013

    Skrivet av pihal den 18 apr 2013

    Denna goda och lättlagade gryta brukar jag göra när jag får gäster. För att få lite mer smak brukar jag blanda i 1-2 vitlöksklyftor, 1 tsk sambal oelek samt ca 1 dl frysta lingon. Kan göras dagen före bjudning och blir nästan bättre av att stå en dag. Servera gärna med klyftpotatis eller pressad potatis.

    Filégryta


    Jag gjorde detta recept till helgens tjejmiddag. Tack Ros som lagt upp receptet och tack snälla pihal för att du länkade det till mig, annars hade jag inte hittat det. SUPERGOTT!!

    Det här är nu ett favvorecept här hemma och hamnar i boken över "mina" bästa recept som kommer att göras om och om igen. Jag har även betygsatt och kommenterat så Ros får beröm för sitt recept :)

  • Annrh 21 april 2013

    Skrivet av annamariasmat den 19 apr 2013

    Fläskfilé är så gott men jag säger som du, måste varieras lite. Jag tycker min Krämiga Fläskfilépasta är god, recept finns här:

    http://annamariasmatblogg.blogspot.se/2013/04/kramig-flaskfile-pasta.html

    Hoppas det är okej att lägga länk.


    Jag älskar pasta och goda pastasåser och behöver variation till min köttfärssås så den här sparar jag ner och ska testa :) TACK Anna-Maria!

  • Annrh 21 april 2013

    Skrivet av NinniM den 19 apr 2013

    Jag skivar fläskfilén och lägger den i en form (ska EJ brynas) sen blandar jag samma mängd av creme fraiche och vispgrädde, har i lite sambal olek, salt, peppar och soja, detta häller jag över och ställer in allt i ugnen ca en timme.. Klart! Supergod rätt och kan varieras i det oändliga med alla typer av kött, har även gjort färsbiffar.


    Hur blir smaken i köttet när man inte bryner det och då steker in smaken och kryddorna i köttet? Blir det bra smak även på köttet?

    Låter dock himla smidigt :)

  • The_mama97mia 21 april 2013

    Jag är ju grillfantast och just fläskfilé blir ju bra att grilla om den får lite hjälp.
    Antingen fyller jag den med ngt gott (färskost, kryddning) och /eller baconlindar.
    Eller så gillar jag att köra souvlaki - spett med grekisk kryddning som imho är citron, oregano, vitlök och olivolja.
    Eller så kör jag den som "tournedos" och lindar en skiva bacon runt på sidorna liksom.
    (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.