Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frysa in i sjävavfrostat frys?

  • slarvan 4 oktober 2012

    Vet att man ska plasta in maten ordentligt som ska frysas in i ett självavfrostat frys....för annars försvinner väl fukten och så ur maten. Men hur fort går det tills maten är dålig om man fryser in det utan att plasta in det ordentligt. Ska göra en semifreddo idag och den ska ätas på lördag. Kan den stå i fryset i sin form med plastfolie över utan att bli konstig?? Eller är det för länge? Hur gör jag annars för att täcka över en sån form med lösa kanter??

  • Linna5 4 oktober 2012

    Kan du inte ställa hela formen i en stor plastpåse innan du ställer den i frysen?

  • slarvan 4 oktober 2012

    Skrivet av Linna5 den 4 okt 2012

    Kan du inte ställa hela formen i en stor plastpåse innan du ställer den i frysen?


    Såna fryspåsar räcker inte till...i alla fall inte 5L påsar som jag har. Men man kanske kan ta såna soppåsar....det kanske räcker?

  • Linna5 4 oktober 2012

    Jag hade tagit en ICA-kasse eller nåt utanpå min inplastade form.

  • Amika 4 oktober 2012

    Har självavfrostande frys och det är inga problem att behålla semifreddon i formen med plastfolie över. Jag gjorde en blåbärsparfait som jag ställde i frysen med plastfolie över och den åt vi 3 veckor senare. Den var jättegod och hade ingen hinna på heller.

  • knyppeltanten 4 oktober 2012

    Jag använder soppåsar på rulle till stora frysförvaringar, gärna dubbla eftersom de är rätt tunna.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.