Fryst färdig stek - god vid upptining - tips önskas!
Bappi29 september 2012
Tycker inte om att fysa ned en god härlig grytstek
av Fransyska för jag tycker inte det smakar som när man äter den direkt.
Fast nu grytsteker jag en sådan stor Fransyskastek så nu måste jag frysa ned den ;.)
Hur gör jag för att få bästa resutlat av en fryst stek god vid upptiningen?
Antar att för att allt ska bli bäst så fryser man steken för sig och gräddsåsen för sig eller ...
Berätta hur ni gör så att jag blir övertygad om att en fryst och färdig stek smakar lika bra som när man äter den direkt.
/kram
sikaal29 september 2012
Du har rätt, frys steken för sig. Tina sakta i kylskåp.
Det bästa är att "ta undan" sky/buljong som inte går åt idag och frysa den. Gör sås när du tinat steken, jag tycker det blir godare så. Gräddsås vill gärna skära sig, efter frysning.
Lycka till!
Bappi29 september 2012
Skaal ... det ska jag testa med att tina i kylskåp plus att spara lite av skyn.
Tack för ditt fina tips + att jag önskar dig en trevlig lördag/ kram
Tycker inte om att fysa ned en god härlig grytstek
av Fransyska för jag tycker inte det smakar som när man äter den direkt.
Fast nu grytsteker jag en sådan stor Fransyskastek så nu måste jag frysa ned den ;.)
Hur gör jag för att få bästa resutlat av en fryst stek god vid upptiningen?
Antar att för att allt ska bli bäst så fryser man steken för sig och gräddsåsen för sig eller ...
Berätta hur ni gör så att jag blir övertygad om att en fryst och färdig stek smakar lika bra som när man äter den direkt.
/kram
Du har rätt, frys steken för sig. Tina sakta i kylskåp.
Det bästa är att "ta undan" sky/buljong som inte går åt idag och frysa den. Gör sås när du tinat steken, jag tycker det blir godare så. Gräddsås vill gärna skära sig, efter frysning.
Lycka till!
Skaal ... det ska jag testa med att tina i kylskåp plus att spara lite av skyn.
Tack för ditt fina tips + att jag önskar dig en trevlig lördag/ kram