Det har ju utvecklats betydligt på marknaden för mjölkproteinfria alternativ. Men jag undrar om någon har kommit fram till något bra alternativ till kesella och keso? Dessa ingår ju ofta i nyttiga recept men tycker det är svårt att komma på något med liknande egenskaper som fungerar för oss som inte tål...
KaosPrinsessa24 maj 2013
Jag gör egen Keso på sojamjölk, vinäger, citronsaft, salt och socker. Smakar ju såklart inte identiskt med Keso men är ändå ett bra substitut.
En kompis använder egengjord tjock nötmjölk (oftast en blanding av olika nötter) istället för kvarg, själv har jag använt en blandning av mixade chashewnötter (blir typ som jordnötssmör i konsistensen fast med chashew) som jag blandar med soygurt. Inte heller detta smakar exakt som kvarg, men är även det ett bra substitut, fast blir inte lika fettsnålt som vanlig kvarg tyvärr.
Har recept på båda... nånstans...
Det har ju utvecklats betydligt på marknaden för mjölkproteinfria alternativ. Men jag undrar om någon har kommit fram till något bra alternativ till kesella och keso? Dessa ingår ju ofta i nyttiga recept men tycker det är svårt att komma på något med liknande egenskaper som fungerar för oss som inte tål...
Jag gör egen Keso på sojamjölk, vinäger, citronsaft, salt och socker. Smakar ju såklart inte identiskt med Keso men är ändå ett bra substitut.
En kompis använder egengjord tjock nötmjölk (oftast en blanding av olika nötter) istället för kvarg, själv har jag använt en blandning av mixade chashewnötter (blir typ som jordnötssmör i konsistensen fast med chashew) som jag blandar med soygurt. Inte heller detta smakar exakt som kvarg, men är även det ett bra substitut, fast blir inte lika fettsnålt som vanlig kvarg tyvärr.
Har recept på båda... nånstans...