Potatismos nu??

Dela
Man kan göra på färskpotatis,men skölj dem flera gånger så blir du av med lite mer stärkelse!

Går för övrigt utmärkt att äta mjuk potatis så länge den inte är dålig och smakar illa.

Edit: det är sockermolekyler man sköljer ur som kan ge en klistrig konsistens annars. vette tusan varför jag skrev stärkelse. Har nog lagt stärkelse och socker i samma hög som man bör undvika.

Redigerat den 21 jul 2012 kl. 19:00
Blir super gott på färskpotatis. Jag gjorde det redan i slutet av juni Prova att smälta margarinet och ha i mjölken i det smälta margarinet så allt är varmt. Bruka bli bättre. Men som sagt det funkar att göra potatismos! Min mamma har till och med gjort kroppkakor . Förresten är det stärkelsen som gör att det blir kletigt. Färskpotatis innehåller väldigt höga halter av stärkelser. Lycka till!!

Redigerat den 21 jul 2012 kl. 14:03
För mej spelar inte potatissorten någon roll, utan i med lite mjölk, margarin, salt och vitpeppar.
Brukar ofta tillsätta torkad persilja, dill eller grillkrydda.
Använder alltid potatisstöp för att få det lite grövre.

Det som blir kvar används kallt på knäckemacka som pålägg. Gärna med lingonsylt eller ketchup.
Skrivet av Memelie den 18 jul 2012

Jag köpte en påse med "gammal" potatis, men de var alldeles mjuka allihop, så jag slängde dem, visste inte om de gick an använda... Kan man äta mjuka potatisar?

På våren när min egenodlade potatis blir mjuk,brukar jag koka, skiva och steka, eller lägga skivorna på en gratäng. Man kan säkert också göra mos, om potatissorten är lämplig, men jag sparar alltid den fasta sorten Pink Fir Apple till sist.
Skrivet av slarvan den 18 jul 2012

Både jag och mina barn är sugna på potatismos.....men det är för tidigt att göra än på färskpotatis va? Hur gör ni nu när ni är sugna på potatismos?
jag köper ett pullvermos i rött paket fast felix är godare jag fixar till med mjölk kryddor i det
här potatismoset är smaklöst annars sen tar jag steker aptitringkorv med smält ost på dom bostongurka ketchup till
eller gratinera en korv i ugnen med ost bostongurka på och lök

yvonne08@hotmail.se
Skrivet av Bumbelna den 18 jul 2012

Jag skulle inte göra på färskpotatis, blir inte alls som på "gammal". Jag köpte senast igår mjölig potatis på ICA Maxi. Finns i färdigpackade 2 kg påsar.
varför inte
varva potatismos krossade tomater köttfärss i en form och in i ugnen med ost över gott


yvonne08@hotmail.se