SMÅ SMARTA TIPS

Dela
Jag har några små smarta tips som jag gärna vill dela med mig.

1) GODARE POTATIS
Lägg en buljong tärning i vattnet tillsammans med potatisen.

2)OMOGEN AVOKADO
Lägg 1 st äpple och en avokado i en plastpåse, då är den perfekt till kvällen.

3) KOKA ÄGG I SALTAT VATTEN
Koka äggen i lite saltat vatten, ägget blir då lättare att skala.
(Min son påstår det. Tro det eller ej men det funkar)

krolly

PS:Fortsätt tråden för fler kul tips.

Redigerat den 5 feb 2009 kl. 13:46
Frys in överbliven pizzadeg (gör dubbel sats)...snabbt, enkelt att trolla ihop en hemkörd fredagskvällspizza (tillsammans med krollys frysta ost )...servera med ett rustikt Montepulziano så är illusionen av Napoli inte långt borta...

"Åhhhh denna Natt,
denna stjärnklara Natt,
som vi kallar Bella Notte"
Även jag bidrar med lite tips.
1) Riv morötter, frys in och ta fram vid behov.
2) 2 -3 tsk bakpulver i vetedegen gör luftiga bullar.
3) Marinera köttskivor med Kiwi några minuter......Mörar otroligt bra.
4) Använd kaffefilterpåsar när du smörjer kakformen.....Bara att trä i handen o smörj med fett.....Du slipper då kladd.
5) Spara spadet från fruktkonserver.....frys in...ta fram och safta på tårtbottnar.
..........åsså fortsätter vi med att koka ägg......

Sätt ett par droppar, knappt en halv kork, ättika i vattnet som äggen kokar i så rinner inte ägget ut ifall det skulle spricka!

Ang salt i äggkoket så har jag nångång för länge sedan hört att saltet gör att vattnet kokar långsammare och därför minskar man risken att det spricker så jag har alltid haft det - om det är sant eller inte vet jag inte men jag kan inte påstå att de blir lättare att skala för den skullen.....

Redigerat den 5 feb 2009 kl. 17:58
När jag kokar ris, pasta eller potatis så lägger jag alltid i en smörklick i vattnet, för att det inte ska koka över.

När jag gör paj, använder jag en pajform med teflonbotten, då lossnar pajdegen garanterat.
Det är skillnad på mina gamla pajformar i glas och porslin.

När jag gör klyftpotatis, använder jag en ugnsform i teflon, för då fastnar inte potatisen på botten

Tack för alla bra tips!
Ha en trevlig helg

Redigerat den 6 feb 2009 kl. 13:44
Här kommer mina bidrag:
* Det brukar vara svårt att få ut det sista ur sirapsflaskan. Men om du spolar flaskan en stund under varmt vatten, då rinner sirapen lättare.
* När jag kokar skalad potatis, delar jag de största så att alla blir ungefär lika stora, då blir de klara samtidigt.
* Jag brukar göra 3 olika maträtter under söndagen (t ex korvstroganoff, köttfärssås och ugnspannkaka), så har jag färdiga middagar måndag, tisdag och onsdag, jätteskööööööönt!!!

Tack för alla "små smarta tips"!
Eva