Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

SMÅ SMARTA TIPS

  • krolly 5 februari 2009

    (H) Jag har några små smarta tips som jag gärna vill dela med mig.

    1) GODARE POTATIS
    Lägg en buljong tärning i vattnet tillsammans med potatisen.

    2)OMOGEN AVOKADO
    Lägg 1 st äpple och en avokado i en plastpåse, då är den perfekt till kvällen.

    3) KOKA ÄGG I SALTAT VATTEN
    Koka äggen i lite saltat vatten, ägget blir då lättare att skala.
    (Min son påstår det. Tro det eller ej men det funkar)

    (Y)krolly(Y)

    PS:Fortsätt tråden för fler kul tips.

  • Susette 5 februari 2009

    Bra med en sån här tråd med smarta tips!!!
    Jag lägger gärna en buljongtärning i riset också.

  • gladavmat 5 februari 2009

    När jag använder citron eller lime o allt inte går åt, skivar jag frukten o fryser in...så bra att ha i vanligt kranvatten som bordsdryck:p

  • Dunadain 5 februari 2009

    Jag har hört att, om man lägger i en silvertesked i det kokande äggvattnet, så drar den åt sig bubblorna, och därmed minskar risken att äggen spricker. Om det stämmer har jag ingen aning om.

  • lillawe 5 februari 2009

    Skala äggen från botten och inte från toppen, så lossnar skalet från det kokta ägget lättare

  • krolly 5 februari 2009

    (H)Hacka mycket lök.
    (Y)Frys in. Ta fram vid behov

    :pRiv mycket ost.
    Frys in.

  • Tokloke 5 februari 2009

    Kanske inte har med mat att göra men där man lagar mat, och det är väl ett tips nog....
    Pensla med ättiksprit på diskbänken och runt kranen, låt dra en stund och torka därefter. Vips så fin, kalken väck.

  • Ingela_w 5 februari 2009

    Brukar köpa grädde och frysa in i istärningspåsar, enkelt att ta fram och använda några tärningar tex i en sås

  • Eery 5 februari 2009

    Skrivet av Ingela_w den 5 feb 2009

    Brukar köpa grädde och frysa in i istärningspåsar, enkelt att ta fram och använda några tärningar tex i en sås


    brukar göra samma sak med vinskvättar:)

  • Gnurf 5 februari 2009

    Frys in överbliven pizzadeg (gör dubbel sats)...snabbt, enkelt att trolla ihop en hemkörd fredagskvällspizza (tillsammans med krollys frysta ost :))...servera med ett rustikt Montepulziano så är illusionen av Napoli inte långt borta...:D

    "Åhhhh denna Natt,
    denna stjärnklara Natt,
    som vi kallar Bella Notte"

  • MissBi 5 februari 2009

    Får ni bärfläckar på duken eller kläderna: koka en kanna vatten - håll tyget sträckt lågt och håll kannan högt, och häll, så att det heta vattnet slår hårt på fläcken (i vask, badkar, dusch eller handfat). Lovar att fläcken försvinner.

  • Okänd 5 februari 2009

    Även jag bidrar med lite tips.
    1) Riv morötter, frys in och ta fram vid behov.
    2) 2 -3 tsk bakpulver i vetedegen gör luftiga bullar.
    3) Marinera köttskivor med Kiwi några minuter......Mörar otroligt bra.
    4) Använd kaffefilterpåsar när du smörjer kakformen.....Bara att trä i handen o smörj med fett.....Du slipper då kladd.
    5) Spara spadet från fruktkonserver.....frys in...ta fram och safta på tårtbottnar.

  • zudette 5 februari 2009

    ..........åsså fortsätter vi med att koka ägg......

    Sätt ett par droppar, knappt en halv kork, ättika i vattnet som äggen kokar i så rinner inte ägget ut ifall det skulle spricka! (Y)

    Ang salt i äggkoket så har jag nångång för länge sedan hört att saltet gör att vattnet kokar långsammare och därför minskar man risken att det spricker så jag har alltid haft det - om det är sant eller inte vet jag inte men jag kan inte påstå att de blir lättare att skala för den skullen..... :o

  • lillawe 5 februari 2009

    När jag groddar sparar jag sköljvattnet. Bra näring till blommor.:D

  • marialm 5 februari 2009

    Vid alla organiska fläckar, bär, vin osv... lägg plagget eller duken i filmjölk några timmar. in med allt i tvättmaskinen tillsammans med Yes och tvättmedel. Jag lovar det går bort varje gång

  • bernit 5 februari 2009

    Har du bränt din kastrull ? koka den med vatten och en maskindisk tablett/kub 5 min -!!

  • MissLo 5 februari 2009

    Jättebra tips man fått här (Y)
    Ett litet bidrag från mig:
    Några droppar matolja i vattnet när man kokar pasta så kokar det inte över.

  • krolly 6 februari 2009

    (H) SPARA ENERGI

    Koka vatten i vattenkokaren,
    häll i kastrullen när du kokar :)
    Tex: Pasta Ris Potatis:)

  • ros 6 februari 2009

    :)När jag kokar ris, pasta eller potatis så lägger jag alltid i en smörklick i vattnet, för att det inte ska koka över.

    :)När jag gör paj, använder jag en pajform med teflonbotten, då lossnar pajdegen garanterat.
    Det är skillnad på mina gamla pajformar i glas och porslin.

    :)När jag gör klyftpotatis, använder jag en ugnsform i teflon, för då fastnar inte potatisen på botten

    Tack för alla bra tips!
    Ha en trevlig helg(Y)

  • Svesse60 6 februari 2009

    Här kommer mina bidrag:
    * Det brukar vara svårt att få ut det sista ur sirapsflaskan. Men om du spolar flaskan en stund under varmt vatten, då rinner sirapen lättare.
    * När jag kokar skalad potatis, delar jag de största så att alla blir ungefär lika stora, då blir de klara samtidigt.
    * Jag brukar göra 3 olika maträtter under söndagen (t ex korvstroganoff, köttfärssås och ugnspannkaka), så har jag färdiga middagar måndag, tisdag och onsdag, jätteskööööööönt!!!
    (Y)(Y)(Y)
    Tack för alla "små smarta tips"!
    Eva

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.