Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

vad gör jag med chili?

  • tctctc 14 augusti 2013

    Har en chili planta med en massa mogna chilis.
    Vad ska jag göra med dom...
    Frysa in eller torka?
    Hur används chili frukten i matlagning förslag på recept?

    Tacksam för svar

  • boz1965 14 augusti 2013

    Köp en riktigt god kallpressad raps- eller majsolja och gör chiliolja av några av frukterna. Bara snitta upp en näve chilifrukter och lägg i en snygg flaska, slå på olja och låt stå i rumsvärme en vecka eller två. Supergott i en vinägrett eller på salladen eller att ge bort.

  • Tove1995 14 augusti 2013

    om du gillar stark mat så kan du göra en thai gryta och ha lite chili i den. hur mycket chili man ska ha väljer man efter egen smak

  • pihal 14 augusti 2013

    Det går jättebra att frysa in chili, antingen som den är eller hackad i småbitar bara att ta fram och slänga i grytor, soppor m.m. Det är väldigt gott med chili i vissa desserter också. Själv brukar jag göra ett chili och örtsmör till grillat kött. Jag blandar finhackad chili, timjan, persilja, gräslök och flingsalt med smör eller bordsmargarin, rullar ihop till en rulle och läggs i frysen tills det hårdnat. Kladdkaka med choklad och chili är inte heller fy skam.

  • pihal 14 augusti 2013

    Hej igen här kommer lite recept på godsaker man kan göra med chili. Hoppas något verkar intressant.
    vit kladdkaka med granatäpple och chilichokladsås
    Ananassoppa med choklad och chilitryffel
    Chili och ingefärssylt
    Chilidressing
    Chilifrästa räkor
    Chiliinlagda västeråsgurkor
    Chilikakor med parmesan

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.