Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ångugn eller inte.......

  • localhero 30 maj 2008

    Hejsan
    Jag håller precis på att göra om i köket och tittar på vad som behövs där.

    Efter flera samtal med min vän "kocken" om utformning, material på bänkar, tänk på det här men gör inte så etc.
    så kom det fram att han kan kasta ut sin microvågsugn hemma men att ångugnen är hans bästa vän och får därför vara kvar.
    Då han lagar fantastiskt god mat och det trots allt är hans jobb så borde det finnas lite substans i det hans säger. :)

    Rätt eller fel?

    Jag tänkte dock att vi på matklubben borde sitta på bra med kunskap om ångugnar så här är mina frågor.

    Har du någon erfarenhet av ångugnar?
    Vad behöver jag tänka på vid ett eventuellt köp?

    Mvh.

    M :o

  • frucaos 30 maj 2008

    Det enda jag vet är att det är dyrt, men ska vara ruskigt bra. Maten behåller närinsämnena bättre, och man ska kunna laga flera olika rätter samtidigt.
    Jag ville gärna ha en när vi gjorde om köket, men det höll inte budgeten för, tyvärr.
    Ska bli spännande att se vad folk har för erfarenheter!

  • localhero 1 juni 2008

    Mmmm.
    Har samma insikt när det gäller priset.
    Tack.

    M

  • farmoringer 1 juni 2008

    Har tyvärr ingen erfarenhet av ångugn hemma. Men det låter ju perfekt..
    Kör med varmluftsugnen hemma till det mesta..

  • localhero 2 juni 2008

    Hejsan
    Jo jag tycker också att den verkar bra.
    Det är samma sak för mig dvs varmluftsugnen som jag har använt tidigare.

    Mvh.

    M

  • Smulpajen 2 juni 2008

    Låter intressant med ångugn. Trodde inte det fanns för vanliga hemkök. Vad kostar en sådan? Har planerat nytt kök till hösten så det kanske är något att fundera på, om man inte blir ruinerad förstås.

  • localhero 2 juni 2008

    De verkar kosta från ca. 8500-9000 kr och uppåt för oss glada mat amatörer.

  • frucaos 13 mars 2015

    Dammar av den här tråden - det jag funderar på (eller egentligen är det maken som funderar) är om man får samma effekt av att ställa en skål vatten i botten på en vanlig ugn? Jag vill gärna ha en ångugn, men behöver övertyga gubben...
    Ni som har ångugnar - hur mycket använder ni ångfunktionen?

  • Shellly 21 mars 2015

    Har just installerat varmluftsugn. Förstår dock inte hur man får t ex bröd med fin färg om man ställer in 2 plåtar samtidigt. Uppgiven bagerska.

  • frucaos 21 mars 2015

    Byt plats på plåtarna halvvägs - det hjälper en del.

  • frucaos 21 mars 2015

    Byt plats på plåtarna halvvägs - det hjälper en del.

  • emaxen 27 mars 2015

    (Y) :DDhaft ångugn i några år nu, använder den ofta.
    hade kalas för 23 personer stoppade in 4 plåtar med klyftpotatis ångade o klara på 30 min.
    Baguetter blir som köpta, fisk blir jättebra på kort tid o näringsämnen stannar kvar.

    Har även en kombinerad micro o ugn i samma apparat, helt perfekt. (Y)

    emaxen {dance}

  • hemslaven 27 mars 2015

    Provade i min gamla ugn att ställa in en RF bunke med vatten. Gick utmärkt. Vid köp av ny ugn struntade jag i ångfunktion och häller i stället vatten i den djupa bakplåten som får ligga i botten av ugnen.

    Att ha ånga vid tillagning av mat är mycket bra. Fungerar även i min micro.

    Helt gratis, fungerar precis lika bra som en ångugn och metoden visar att man inte alltid skall tro blint på reklamen.

  • frucaos 27 mars 2015

    Se där ja... ska prova med långpannan!
    Emaxen - får man stekyta på klyftpotatisen?

  • hemslaven 29 mars 2015

    Ang. stekyta.
    Jag tar inte ur långpannan men brukar höja temperaturen och grilla 5 min på slutet.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.