Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggost från Bohuslän

  • 5 januari 2005

    Hej här kommer en variant ur kokboken Svenska Landskapsrätter!Ägg ost6-7 port3 l mjölk½ l sur grädde6 ägg3 msk strösockerGör så här:Vispa samman ägg och grädde i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen sakta värmas under omrörning och sjuda försiktigt några minuter.Tag kastrullen från värmen och låt blandningen stå med lock på 8-10 minuter, tills ostmassan helt skiljt sig från massan. Varva ner ostmassan med strösocker i en äggostform (en speciell trä- eller bleckform med små hål).Låt äggosten få stelna på kallt ställe. All vassla ska rinna ur.Servera äggosten upplagd på ett fat med en god sylt till.Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.