Hej här kommer en variant ur kokboken Svenska Landskapsrätter!Ägg ost6-7 port3 l mjölk½ l sur grädde6 ägg3 msk strösockerGör så här:Vispa samman ägg och grädde i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen sakta värmas under omrörning och sjuda försiktigt några minuter.Tag kastrullen från värmen och låt blandningen stå med lock på 8-10 minuter, tills ostmassan helt skiljt sig från massan. Varva ner ostmassan med strösocker i en äggostform (en speciell trä- eller bleckform med små hål).Låt äggosten få stelna på kallt ställe. All vassla ska rinna ur.Servera äggosten upplagd på ett fat med en god sylt till.Lycka till!
Hej här kommer en variant ur kokboken Svenska Landskapsrätter!Ägg ost6-7 port3 l mjölk½ l sur grädde6 ägg3 msk strösockerGör så här:Vispa samman ägg och grädde i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen sakta värmas under omrörning och sjuda försiktigt några minuter.Tag kastrullen från värmen och låt blandningen stå med lock på 8-10 minuter, tills ostmassan helt skiljt sig från massan. Varva ner ostmassan med strösocker i en äggostform (en speciell trä- eller bleckform med små hål).Låt äggosten få stelna på kallt ställe. All vassla ska rinna ur.Servera äggosten upplagd på ett fat med en god sylt till.Lycka till!