Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ännu en stekpanna

  • zudette 28 april 2010

    måste jag köpa då det gått hål på teflonet på den jag har nu! Hittills har jag varit jättenöjd med de pannor vi köpt från ICAs egna serie men det känns om om det kan vara värt att prova något nytt! {dance}

    Har läst några tester och ser att Fiskars får bra resultat - är det någon här som testat den och vad tycker ni?

    Titan eller teflon? Är titanpannan så mycket dyrare och är den värd priset i så fall?? {question}

  • jimboz 28 april 2010

    Jag har varit inne på den sabla Teflon debatten förr...Jag måste nog säga att så länge du köper teflon så får du räkna med att byta ut den med variabla mellanrum. Men ska du satsa på någon beläggningspanna så köp Titan eller Icas panna..Men vill du utnyttja arvsrätten så köper du någon panna utan beläggning......


    Allt är tamefan överdraget med teflon numera och dom vet om att vi gör sönder dom titt som tätt...
    Lurendrejeri är det enda namn jag kan komma på...

    Sorry om jag låter brysk, inget att ta åt sig för :)

  • zudette 28 april 2010

    Är det ingen som tycker nåt??? .... har redan en gjutjärn, annars hade det nog varit ett alternativ oxå... TACK ändå jimboz!

  • AnneNi 28 april 2010

    Jag köpte min första ICA-panna för ett tag sen och är nöjd än så länge. Har tyvärr råkat göra ett par skärmärken redan förstås, men det beror ju bara på att jag använde en kniv när jag kollade köttet... Den fungerar utmärkt och verkar hållbar tycker jag.
    Har ingen erfarenhet av titanpannor. Så tyvärr kan jag nog inte hjälpa dig så mycket...
    Lycka till med pannvalet :-)

  • hansdotter 28 april 2010

    Vi har två pannor från Tefal som jag är nöjd med. De har hållit utmärkt bra hittills i 3 år.
    Lycka till i jakten på den perfekta teflonpannan!

  • kantomen 29 april 2010

    Det ska vara gjutjärn!!
    Varför teflon?

  • boz1965 29 april 2010

    Skrivet av zudette den 28 apr 2010

    måste jag köpa då det gått hål på teflonet på den jag har nu! Hittills har jag varit jättenöjd med de pannor vi köpt från ICAs egna serie men det känns om om det kan vara värt att prova något nytt! {dance}

    Har läst några tester och ser att Fiskars får bra resultat - är det någon här som testat den och vad tycker ni?

    Titan eller teflon? Är titanpannan så mycket dyrare och är den värd priset i så fall?? {question}


    Jaaa... så blir det när man köper teflonpanna... En gjutjärnspanna håller livet ut och kan dessutom gå i arv. Min ena gjutjärnspanna var min gammelmormors och den är lika bra idag som den dag den var ny.

  • Okänd 29 april 2010

    Självklart skall det vara gjutjärn! Skeppshult.
    Men inte till omelett förståss, då väljer jag en lättare panna.

  • sikaal 29 april 2010

    Jag har också "både-och". Gjutjärnspannor till kött och fisk, teflonpanna till stekt ägg och omelett.
    Min dotter har en ICAs (tror jag) Titan, hon har haft den länge och är väldigt nöjd, men hon har också gjutjärn till mer "robust" stekning.
    Lycka till med valet!
    Lena

  • chrisq 29 april 2010

    :DD Jag kör med både gjutjärn ,teflon o titan . Min son som är kock har förärat mig en tefal stekpanna från Demeyere ,ok kostar lite över 3000kr men gud vilken panna .Samma med knivar (GLOBAL)är ju bara så viktigt att ha kvalite på det o dom lär räcka min livstid (Y)

  • boz1965 29 april 2010

    Det är bara det att Global-knivarna inte håller den kvalité de utlovar...
    Jag har själv tre Global och jag är faktiskt ganska besviken på dem.. Tacka vet jag Victorinox...

  • zudette 29 april 2010

    Skrivet av boz1965 den 29 apr 2010

    Skrivet av zudette den 28 apr 2010

    måste jag köpa då det gått hål på teflonet på den jag har nu! Hittills har jag varit jättenöjd med de pannor vi köpt från ICAs egna serie men det känns om om det kan vara värt att prova något nytt! {dance}

    Har läst några tester och ser att Fiskars får bra resultat - är det någon här som testat den och vad tycker ni?

    Titan eller teflon? Är titanpannan så mycket dyrare och är den värd priset i så fall?? {question}


    Jaaa... så blir det när man köper teflonpanna... En gjutjärnspanna håller livet ut och kan dessutom gå i arv. Min ena gjutjärnspanna var min gammelmormors och den är lika bra idag som den dag den var ny.


    Japp! men om du läst mitt senare inlägg så berättar jag att vi redan har en gjutjärns oxå, både gryta och stekpanna, {curl-lip}men jag behöver komplettera med en teflon/titan oxå... så därför... vill ha råd.... men det lutar åt en Fiskars....

  • chrisq 29 april 2010

    :DD

    Skrivet av boz1965 den 29 apr 2010

    Det är bara det att Global-knivarna inte håller den kvalité de utlovar...
    Jag har själv tre Global och jag är faktiskt ganska besviken på dem.. Tacka vet jag Victorinox...
    :DDHar deras knivblock med olika knivar i visst är dom bra men föredrar global .men smaken är ju olika synd bara att allt ska va så dyrt då många avstår på grunadav det .(Y)

  • boz1965 29 april 2010

    Skrivet av zudette den 29 apr 2010

    Skrivet av boz1965 den 29 apr 2010

    Skrivet av zudette den 28 apr 2010

    måste jag köpa då det gått hål på teflonet på den jag har nu! Hittills har jag varit jättenöjd med de pannor vi köpt från ICAs egna serie men det känns om om det kan vara värt att prova något nytt! {dance}

    Har läst några tester och ser att Fiskars får bra resultat - är det någon här som testat den och vad tycker ni?

    Titan eller teflon? Är titanpannan så mycket dyrare och är den värd priset i så fall?? {question}


    Jaaa... så blir det när man köper teflonpanna... En gjutjärnspanna håller livet ut och kan dessutom gå i arv. Min ena gjutjärnspanna var min gammelmormors och den är lika bra idag som den dag den var ny.


    Japp! men om du läst mitt senare inlägg så berättar jag att vi redan har en gjutjärns oxå, både gryta och stekpanna, {curl-lip}men jag behöver komplettera med en teflon/titan oxå... så därför... vill ha råd.... men det lutar åt en Fiskars....


    Huvudsaken att du själv är nöjd såklart. Men eftersom jag själv är kock till yrket kan jag ju inte låta bli att pusha för gjutjärn ju... :DD

  • ros 29 april 2010

    {mean}Vi har tre Skeppshults gjutjärnsstekpannor i olika storlekar som vi är helnöjda med.

    En av dem har vi ärvt.

    Det är bara att diska ur dem med varmt vatten efter varje gång som dom användts och smöja in dem med rapsolja{mean}

  • mj59 30 april 2010

    Skrivet av zudette den 28 apr 2010

    måste jag köpa då det gått hål på teflonet på den jag har nu! Hittills har jag varit jättenöjd med de pannor vi köpt från ICAs egna serie men det känns om om det kan vara värt att prova något nytt! {dance}

    Har läst några tester och ser att Fiskars får bra resultat - är det någon här som testat den och vad tycker ni?

    Titan eller teflon? Är titanpannan så mycket dyrare och är den värd priset i så fall?? {question}

  • mj59 30 april 2010

    Skrivet av zudette den 28 apr 2010

    måste jag köpa då det gått hål på teflonet på den jag har nu! Hittills har jag varit jättenöjd med de pannor vi köpt från ICAs egna serie men det känns om om det kan vara värt att prova något nytt! {dance}

    Har läst några tester och ser att Fiskars får bra resultat - är det någon här som testat den och vad tycker ni?

    Titan eller teflon? Är titanpannan så mycket dyrare och är den värd priset i så fall?? {question}


    Jag tycker du ska kolla Plus på webben som gjorde ett repotage för inte så länge sedan om stekpannor. Där visade sig att högsta priser var inte bästa kvalitet. En gjutjärnspanna är som vanligt det som varar i generationer.

    Monica

  • bernit 30 april 2010

    Gjutjärn & titan !!!

  • 123Linnea 30 april 2010

    Det är suveränt med stekpannor med beläggning - tills man har för hög värme och de är körda...

  • safir74 30 april 2010

    Vill också ha stekpanna i gjutjärn med dom är ju så förbannat tunga :@
    Är titanpannor tunga?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.