Äppelskal vara eller inte vara??

Dela
Har genom mitt gamla yrke och mitt nuvararnde yrke (kock- barnskötare) funderat på det där med att låta barnen äta skalet på äpplen. Själv är jag av den åsikten att det inte går att få bort alla gifter genom att enbart sköja äpplena. Jag föredrart att skala bort skalet, men har då kolleger som säger att de inte tillgodo gör sig vitaminer och fibrerna då. Vad ska man då föredra: Fibrer eller besprutnings gifter kvar?? Vill gärna höra vad ni andra anser...blir osäker själv till slut. Enklast är förståss att köra ekologisk men det blir dyrt i längden..Hej o tack för mej
 

Redigerat den 13 feb 2009 kl. 16:35
Jag kör med skal för det känns nyttigare och så gillar jag tuggmotståndet. Sköljer och sen njuter jag. Jag kör även oskalade äpplen i fruktsallader odyl. Finns det så köper jag gärna svenska äpplen. Grammy smith??? Dem gröna blanka skal undviker jag helt, för
det känns som om de skulle hålla i evighet. Dem hade jag nog skalat.
Det finns nog gifter i allt snart så min filosofi är att bland riskerna.
Tack för ett kul inlägg
Själv är jag allergisk mot äpplen, så jag äter dem inte råa.
Däremot använder jag gärna äpplen i bak och matlagning, oftast skalar jag dem.
Fast inte när jag gör apfelstrudel, pga att jag gör av ca 1 bärkasse äpplen per gång.
Perfekt att plocka fram ur frysen under året.
Jag skalar äpplena till min lilla kille, som är 3½ år, men mest därför att han inte gillar att äta skalet.
Vi brukar plocka äpplen hemma hos svärfar på hösten. Jag lindar in äpplena var för sig i tidningspapper och lägger dom i lådor som vi förvarar ute i jordkällaren (jag är glad att ha tillgång till en sån). Där håller dom sig fräscha flera månader.
Jag försöker undvika alla högblanka äpplen, som jag dessutom tycker ser helt onaturliga ut.
Synd att allt ekologiskt är dyrare att köpa än andra varor.