Hej!Jag undrar om någon har ett bra recept på apelsinsås som passar till kött och fågelrätter? Tack på förhand!
11 november 2001
Apelsinsås2 dl vispgrädde1 buljontärning (gärna grönsaksbuljong)4 msk konc apelsinjuiceHäll grädden i en kastrull och låt den koka upp.Lägg i buljongtärningen och låt den lösas upp i grädden.Tillsätt apelsinjuicen och låt såsen koka 2-3 min. Rör om ofta. Servera till stekt griskött, gärna kotletter, filé eller karré.Ur "Såsbok" från Atlantis förlag.Går alldeles utmärkt byta ut mot "smalare grädde". Har ätit denna sås till revbensspjäll, helstekt kycklingfilé och flera andra rätter. Gott och enkelt.
Hej!Jag undrar om någon har ett bra recept på apelsinsås som passar till kött och fågelrätter? Tack på förhand!
Apelsinsås2 dl vispgrädde1 buljontärning (gärna grönsaksbuljong)4 msk konc apelsinjuiceHäll grädden i en kastrull och låt den koka upp.Lägg i buljongtärningen och låt den lösas upp i grädden.Tillsätt apelsinjuicen och låt såsen koka 2-3 min. Rör om ofta. Servera till stekt griskött, gärna kotletter, filé eller karré.Ur "Såsbok" från Atlantis förlag.Går alldeles utmärkt byta ut mot "smalare grädde". Har ätit denna sås till revbensspjäll, helstekt kycklingfilé och flera andra rätter. Gott och enkelt.