Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Att lyckas få färska kryddor levande?

  • MatAnders 15 april 2008

    Någon mer som har problem att få kruk örterna att överleva hemma, kanske någon som har lite bra tips?

  • Ernst76 15 april 2008

    Hallå MatAnders, jag har också försökt att så örter hemma. Timjan,gräslök mm. Men det blir aldrig bra, kommer några "strå" sen dör dom. Det är nog svårt med frö, tror det är bättre att köpa färdig planterat från plantaget.(Y)

  • MatAnders 15 april 2008

    Skrivet av molgan den 15 apr 2008

    Jag vet inte om du menar inomhus eller utomhus.
    Utomhus har vi inga promplem med vare sig gräslök eller timjan. Ge dem inte för mycket vatten. De är "perenner "och klarar sig bra ändå,

    Kanske får de för mycket eller för lite ljus? Tror inte på direktsol, om du odlar dem inomhus.
    Kanske har du felplacerat dem?


    Jag var nog lite otydlig i mitt inlägg, jag menar dom man köper och har innomhus.
    /Anders

  • svalangen 15 april 2008

    Köper jag örter i kruka så häller jag vatten i en ytterkruka eller krus och ställer plastkruka med örter i ytterkrukan. På så sätt dricker växten underifrån och det funkar bra.

    Hls Anita

  • mistralwind 15 april 2008

    Köp inte varianten på butik heller, de är oftast snabbodlade för att var fräscha en kort stund och sedan dör de.
    Dessutom gäller det att ta hand om örterna innan de blir gamla och fula, klipp bort så nytt kan komma upp.
    inte direktsol. Det är vad jag lärt mig iaf. fast å andra sidan brukar mina örter också dö efter ett tag.. hahaha!

  • MatAnders 15 april 2008

    Ja jag får tacka så får vi se om dom blir äldre än 3-4 drg, visserligen brukar jag kunna hålla rosmarin i liv 2 veckor men har tyvärr inga gröna fingarar.:D

  • Fiona 15 april 2008

    Brukar köpa färska örter i kruka på Willys... nu senast köpte jag citronmellis och den står fortfarande i köket, lika fräsh som dagen jag köpte den (ca 3 veckor sedan)... Jag ställer mina på diskbänken som de är, och vattnar mycket mycket sparsamt, men varje dag...

  • piusamadeusmozart 15 april 2008

    Vad jag kànner mig prevligerad. Salvia och rosmarin vàxer vilt pè àkern utanfòr. Utanfòr kòksfònstret stàr ett lagerbladstràd. Pà balkongen har jag origano, timjan och dragon i stora krukor. Dragon vet jag inte vad jag skall anvànda den till men den àr vacker att se pà.

  • MatAnders 15 april 2008

    Skrivet av piusamadeusmozart den 15 apr 2008

    Vad jag kànner mig prevligerad. Salvia och rosmarin vàxer vilt pè àkern utanfòr. Utanfòr kòksfònstret stàr ett lagerbladstràd. Pà balkongen har jag origano, timjan och dragon i stora krukor. Dragon vet jag inte vad jag skall anvànda den till men den àr vacker att se pà.


    Ja du har det bra du, jo dragon e jättegott i omeletter och är det som ger bearnesås sin karakteristiska smak m.m

  • monac 15 april 2008

    åh...det är nog i Italien man ska bo(L)

    tar lite lekakulor i botten på en kruka & trycker ner dem i den...åtminstone salvia & Thaibasilika/basilika har lyckats överleva så( de vill ha mycke vatten har jag märkt) här hemma.
    sommartid gräver jag ner alla rötter ute. sallad & allt...om man har den möjligheten d.v.s. funkar säker i en balkonglåda oxå!:)

  • LillaJa 15 april 2008

    Jag har en balkong, som jag har en STOR kruka på.
    Där planterar jag ner persilja,gräslök. timjam,....som jag köper (oftas på ICA), jag sår i lite frön fån en vanlig fröpåse., ibland då och då.
    Persiljan har blivit perenn, kommer upp varje år.
    Krukan har vandrande sol (när det är någon).
    Hos mig fungerar detta bra.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.