Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Avokado - Hjälp!

  • Ulrika91 4 november 2009

    Jag tycker inte om avokado, tycker att det smakar som gräs och fett. Men det ska vi ändra på hoppas jag- och jag behöver er hjälp! Hur ska jag lära mig? Vad ska jag laga med avokado i som gör att jag gillar det. Vill så gärna gilla det, det är ju så nyttigt o allt. Och guacamole vet jag inte om det är en så bra första rätt eftersom det smakar så Mycket avokado. Vill mjukstarta lite :)

  • AnneNi 4 november 2009

    En halv avokado med räkröra på tycker jag är underbart gott. Eller en rostad macka med lite skivad avokado och räkor.

  • Ulrika91 4 november 2009

    Jätte bra idé, men tyvärr är räkor inte någon favorit :(

  • AnneNi 4 november 2009

    Inte kräsftstjärtar eller liknande heller? Kanske inga skaldjur alls?
    Guacemole smakar ju en del avokado eftersom d t är huvudingrediensen, och det är väldigt gott att dippa nachochips i eller ha till tacos mm.
    Annars kanske du akn göra en avokadosoppa? Har aldrig gjort det själv, men jag kan tänka mig att det är gott.
    Tänk på att välja lagom mogna avokados, är de för hårda är de inte goda och är de alldeles övermogna blir de väldigt mjuka och mosiga.

  • Ulrika91 4 november 2009

    Nej helst inte skaldjur alls :) Ja jag får väl prova att dippa med nachochips, kanske börjar "lära" mig då. Men då är det nog godast med hemgjord, med massa tomat i också så det inte smakar bara avokado. Soppa säger du, ja det får jag kolla upp. Jo jag vet hur en mogen avokado ser ut :) Vi har det ofta hemma, och jag har lagat mat på det förut, men jag har aldrig ätit det själv. För jag har på något konstigt vis bestämt mig att det är inget för mig. Men det ska ändas på:) Tack för svar

  • Jilliii 4 november 2009

    när jag gör guacemole så har jag avokado, creme f. salt vitpeppar och citron. även vitlök...
    blir så gott o fräscht.
    ju merf creme f o av annat, desto mindre smak. har nästan bara avokado o salt o citon numera

    har gjort en "sås" med avokadobitar som e gott till kyckling o speciellt lax , men aldrig kommit tillskott att lägga ut receptet

  • maria_wijk 4 november 2009

    Gör en minismörgåstårta :p.

    Ta en rostfralla, bred på ett lager mosad avokado, krydda med lite vitpeppar.
    Lägg på en rostfralla till och fyll på med t.ex smaksatt mjukost.
    Lägg en till rostfralla ovanpå det och garnera.

  • Penne 4 november 2009

    Jag älskar knäckebröd med avokado och skinka. Kanske kan blanda ut med ltie keso så smakar det inte lika mkt? Det är oxå väldigt gott att doppa avokado i kikkomansoja, det kan man äta bara, och hur mkt som helst! :) Men det kanske inte är så gott om man ska "lära" sig...!

  • zudette 4 november 2009

    Mosa en väl mogen avokado och sätt på en rostad macka. Skiva en tomat och sätt på lite salt eller aromat och.... ja, njut! Du avgör ju själv hur mycket avokado du sätter på. Själv sätter jag nästan en halv avokado på varje macka men så här kan du ju variera mängden och kanske sätta på mer eftersom...

    E

  • jimboz 4 november 2009

    Jag lovar att om du lär mig dricka ett glas med ett knäckt rått ägg i så ska jag lära dig äta avokado
    :)

  • lenajeanette 4 november 2009

    Börja att ha tärningar av avokado i sallad.

  • Buspippi 4 november 2009

    Kanske inget bra tips men enligt Brasilianarna så är avokado en frukt så de äter den med socker. Jag var mycket speptisk till en början men det är faktiskt gott.
    Men vem vet testa gärna.
    Stö lite stösocker över en halva lägg i några bär av den sorten du gillar och prova.. Jag tycker att det är gott med hallon till.. Eller som min kompis Altair åt det med bara strösocker till men det är nog att rekomundera att hon lite bär till med om man ska lära sig att tycka om avokado..

    Lycka till!!

  • car0lina 20 november 2009

    Jag använder gärna avokado till förrätt. Jag gröper ur innanmätet mosar det med gaffel och blanda i vanlig creme f eller med någon smaksättning om man hellre vill de. Blandar det i en skål med hackad rödlök, gnutta citron strimlad skinka, salt, peppar och lite riven ost. Antingen kan man lägga tillbaka röran i halvorna och servera i skalet med en liten bit härligt smakrikt varmt bröd eller bred på brödet, ha till en kötträtt, dippa med grönsaker eller så äter man det så som det är. Givetvis kan man ändra innehållet om man vill ha i lite pumpa kärnor eller solrosfrön, balsamvinäger, eller torkade aprikoser, räkor m. m. Jag tycker de är gott men jag gillar juh avokado =)

  • JulleRull 20 november 2009

    Jag tycker att det är gott med avokado , och en bra start att börja med avokado är att skära den i små tärningar och ha i salladen, det brukar min mamma göra och man känner knappt smaken av den då :D Det är ett tips för er som har svårt för avokado..

  • MatAnders 20 november 2009

    Jag har ett jättegott sätt att äta på nämligen pressad citron och kalles kaviar helt outstanding testa så får du se, jag äter numera sällan med röror utan just såhär.
    Lycka till(Y)

  • lovisingen 20 november 2009

    Mogen avokado, creme fraishe naturell, italiensk salladskrydda och ev pressad vitlök! Mixa allt så såsen blir slät!
    GOOOODASTE såsen! Passar till allt, smakar inte ens så mycket avokado!

  • flingsalt 20 november 2009

    Du kan ju ha avokado i pastasallad också... och låta andra smaker ta över. T ex bacon och kyckling. Ahh, jag vill ha avokado nu. Jag är jättehungrig! Keso och avokado låter också gott... men du behöver säkert tillsätta rödlök eller något som tar över smaken. :)

  • The_mama97mia 20 november 2009

    ngt man glömmer är att gratinera avocado, Superenkelt, ta lite ädelost o lägg i avokadohalvan , gratinera... smälter ihop o blir så gott.

  • Buspippi 20 november 2009

    Skrivet av mama97mia den 20 nov 2009

    ngt man glömmer är att gratinera avocado, Superenkelt, ta lite ädelost o lägg i avokadohalvan , gratinera... smälter ihop o blir så gott.


    Tack för tipset den tanken har aldrig slagit mig förut.. Måste vi verkligen prova...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.