Ska förbereda en lammstek inför imorgon och vill ha den perfekt. Tänkte göra den i stek påse med vitlök, rosmarin, vitpeppar och salt. SÅ hur gör jag den bäst? Ska jag ta av nätet den är i eller inte? Pressa vitlöken eller inte? Nå, ge mig era bästa tips!
Forsen1 juni 2012
Mitt tips är att mortla färska kryddor, salt, svartpeppar och riven vitlök med ett par msk olivolja och sedan "massera" in det ordentligt på köttet. Jag brukar ta bort nätet innan så man kommer åt överallt, sedan kan du ju binda upp steken igen för formens skull. Har dock aldrig använt stekpåse så uppdatera gärna hur det blev, lamm är ju så gott!
Ska förbereda en lammstek inför imorgon och vill ha den perfekt. Tänkte göra den i stek påse med vitlök, rosmarin, vitpeppar och salt. SÅ hur gör jag den bäst? Ska jag ta av nätet den är i eller inte? Pressa vitlöken eller inte? Nå, ge mig era bästa tips!
Mitt tips är att mortla färska kryddor, salt, svartpeppar och riven vitlök med ett par msk olivolja och sedan "massera" in det ordentligt på köttet. Jag brukar ta bort nätet innan så man kommer åt överallt, sedan kan du ju binda upp steken igen för formens skull. Har dock aldrig använt stekpåse så uppdatera gärna hur det blev, lamm är ju så gott!