Behöver hjälp med rekommendation av en bra stekpanna
Agi0078 september 2008
Hej! Allt fastnar helt plötsligt I min teflonpanna så jag inser att det är dags att köpa en ny. Hoppas att någon kan rekommendera ett bra märke?
Har även funderat pa att skaffa en stekpanna som man kan ställa in I ugnen alternativt en med lock, men det kanske inte går med teflonpannor? Vet någon?
tantdrake8 september 2008
Nå, inte är jag rätt person rekommendera en teflonpanna inte. Gillar gjutjärn utan trähandtag för de går att ställa in i ugnen också. Välj en lite bättre, dyrare panna. inget billigt från DollarStore eller så. Den kommer att sköta sej perfekt om du oljar in den och håller den borta från diskmedel!
zudette9 september 2008
Vår från ICAs serie "prima cookery", eller vad den nu heter, kan jag rekomendera! Vi köpte vår för ett par år sedan och den är fortfarande som ny - och vi använder den i stort sett varje dag! Det finns trådar om ämnet stekpannor/teflonpannor där olika pannors duglighet/funktion diskuterats!
-Kan vara bra tråd att läsa om man står i pannköpartagen!
flabban9 september 2008
Jag har förbrukat många teflonpannor under årens lopp, men alltid även haft en gjutjärnspanna. Nu är det många år sen jag slutade att köpa teflonpannor. Så köp en bra gjutjärnspanna, sköts den rätt så håller den hur länge som helst, alltså olja in den emellanåt och använd aldrig diskmedel. Lycka till.:)
Lilljeppe9 september 2008
Det finns stekpannor med titanbeläggning där teflonet ligger under och skyddas av titanet. Den sorten använder jag. Köpt på Duka eller Servera. Nu är de lite dyrare, men de håller i så många år. Inget fett behövs när du steker, så dessa rekommenderar jag verkligen. Lycka till
Lilljeppe
Agi00713 september 2008
Tack for tipsen - kanske ska jag investera i både en titan/teflonpanna och en gjutjärnspanna ..... Några speciella märken som kan rekommenderas? - det finns ju sa himla många och jag koper helst något som man kan ha länge (helt OK om det blir lite dyrare) :p
Ha en bra helg! Agi
jolmen13 september 2008
Då det gäller stekpannor (och för den delen andra kokkärl) finns det bara ett märke som håller vad det lovar; Hackmann.
Har en titanstekpanna från dem som jag använder nästan dagligen. Jag har haft den i fem år och den är nästan som ny (någon liten repa i den bara).
Det viktigaste med sådana kokkärl är att inte använda metall i onödan i dem (trots att reklam ofta lovar annat), att inte använda för hög temperatur under långa stunder samt att göra ren dem väl.
Visst kan jag hålla med om att gjutjärnspannor är bra, men hatar då folk säger att de aldrig diskat dem. Ohygieniskt. Bakterierna frodas. Dessutom tar maten smak av varandra, även om man "torkar ur" pannan. Vem vill äta en god köttbit stekt i fettet från salt sill (jag älskar stekt salt sill, men inte i combo med kött). Diska därför oxå era gjutjärnspannor, lätt, med yes eller dylikt.
Mvh,
Jörgen
tantdrake13 september 2008
Hej Jolmen!
nej nej och nej till diskmedel i gjutjärnspannan :'( Här har du en manisk bakteriebekämpare :D
Vet inte hur andra gör men jag spolar av direkt med hett vatten, eller kokar ur pannan på heta plattan med bara vatten. Borstar ordentligt med diskborsten! Har jag haft nåt välsmakande i pannan, som fisk eller vitlök så använder jag kaffesumpen från bryggaren eller ibland grovsalt. Jag lovar dej - ingen smak blir kvar :p. Tar man ett nappatag med Svinto nångång och oljar in panna ordentligt mellan användningarna så kan jag garantera en förväntad smakfull upplevelse. Varje gång.
jolmen14 september 2008
Citat: "Tar man ett nappatag med Svinto nångång och oljar in panna ordentligt mellan användningarna så kan jag garantera en förväntad smakfull upplevelse. Varje gång.":'(
Tror nog att yes sparar pannan bättre än svinto och kaffesump....(Y)
Allvarligt.... använd diskmedel då och då, även i den kära gjutjärnspannan... allt annat är ju löjligt...
Däremot att smörja med olja då och då gäller alla stekkärl, även titanpannor. Detta för att bygga upp den yttersta "kolytan", den som maten är i kontakt med...
tantdrake14 september 2008
:) nå, kära jolmen....inte vet jag. Men min panna har gode så många år på nacken och den är finfin. Tänker aldrig börja med diskmedel.
Sicken jädra tur vi gör olika, va? Hur ska vi annars kunna ge tips?! :D
Glitterfia14 september 2008
JAg diskar bara ur min gjutjärnsgryta med hett vatten, sen torkar jag med papper ur vattnet så den blir helt torr. Blir så rent så :D
Vad det gäller ex hackmans titanstekpanna så diskar jag alltid med diskmedel, Hmmm varför gör jag det.....
Glitterfia14 september 2008
Hackman har bra stekpannor så de rekommenderas.lite tung kan jag tycka.
Ikea har också en hel del bra´stekpannor. jag hittade en som var 28 cm i diameter. ett långt handtag, och dessutom ett handtagsom en ögla på motsatt sida. perfekt stekpanna lätt att lyfta stadigt och till bra pris 225kr tror jag den gick på. Bränner inte fast.
irrevirre5 oktober 2008
Nu puffar jag igång denna tråd eftersom jag behöver någon panna som ersätter min slitna teflonpanna.
Gjutjärn har jag tre stycken (som gryta, med grillmönster-effekt och en vanlig) och jag använder dem mycket. (Diskar dem med hett vatten och stor-rengör emellanåt med grovt salt och sedan olje-insmörjning)
Men ofta passar det att använda teflon-pannan .....
Nu tror jag att jag vill testa en med titan istället.
Vill höra era erfarenheter som har titanpanna. Vad är fördelarna med en sådan?
majamia5 oktober 2008
Jag köpte en dyr titanstekpanna som jag inte alls var nöjd med och slarvig som jag är hade jag blivit av med kvittot så garantin gällde inte tyvärr så det blev soptunnan och tom börs(N).
Glömde säja att det var beläggningen som skadades och maten fastnade, betalade över 800kr för stekpannan och har även köpt en titangrillstekpanna och även den var jag missnöjd med, har kanske haft otur!
Jag gillar också gjutgärn i både stekpanna och stekgryta vilket jag ofta använder.
För ca 1 år sen köpte jag en stor wokpannan stil 379 kr på IKEA och den är jag jättenöjd med. (Y) Det fastnar inget och ännu har jag inte märkt att beläggningen skadats och så får det plats mycket mat i den! Jag är även nöjd med IKEAs 365+ serie där det även finns grytor med teflon i vissa. Lycka till i djunglen bland grytor och stekpannor! :D
Vivoplena5 oktober 2008
IKEAs Skänka http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80129462 tycker jag är jättebra. Den har även lock.
ros5 oktober 2008
:)Vi har tre Skeppshults gjutsjärnstekpannor
En typ pannkaksstekpanna
En lite större med raka kanter
En grillstekpanna
Alla tre med trähandtag.
(Y)Vi är väldigt nöjda med dom
Efter användning, diskar vi ur dem med varmt vatten
När dom torkat, smörjer vi in dom med rapsolja
Tacka vet jag Skeppshults gjutjärnsstekpannor(Y)(Y)(Y)
zonale5 oktober 2008
Jag är nog också gjutjärnspannefrälst:) och dristar mig tom att diska ur dem med diskmedel. Torkar dem alltid på eftervärmen på spisen och det har aldrig varit några problem. Den äldsta är snart 40 år och är "still going strong". Enda nackdelen är att de är tunga att hantera. Titan har jag hört ska vara betydligt mer hållbart än teflon men även här verkar kvalitén att variera.
irrevirre5 oktober 2008
Tack för tipsen!
Jag skall kolla in IKEAS "Skänka". De verkar ju både vara bra och prisvänliga:-)
Kicki85 oktober 2008
Hade en Titanpanna funkade bra ca 2år sen började det fastna i den.Tipset jag fick var att koka vatten med maskindiskmedel i för att rengöra gjodre det att antal gånger på raken utan att det funkade.(N)(N)
Nu har jag en Hackman hard face panna och den har funkat utmärkt i 1år. Jag har en 28cm panna med höga kanter så jag kan laga mycket på engång, går även bra att steka plättar i den.
Ernst765 oktober 2008
Kör bara Hackman (förutom en skeppshult gjutjärnspanna och en gjutjärnsgryta). Titanpannan är klart bäst!(Y) Vet inte hur många teflonpannor jag förbrukat innan jag gick över till titan.
Hej! Allt fastnar helt plötsligt I min teflonpanna så jag inser att det är dags att köpa en ny. Hoppas att någon kan rekommendera ett bra märke?
Har även funderat pa att skaffa en stekpanna som man kan ställa in I ugnen alternativt en med lock, men det kanske inte går med teflonpannor? Vet någon?
Nå, inte är jag rätt person rekommendera en teflonpanna inte. Gillar gjutjärn utan trähandtag för de går att ställa in i ugnen också. Välj en lite bättre, dyrare panna. inget billigt från DollarStore eller så. Den kommer att sköta sej perfekt om du oljar in den och håller den borta från diskmedel!
Vår från ICAs serie "prima cookery", eller vad den nu heter, kan jag rekomendera! Vi köpte vår för ett par år sedan och den är fortfarande som ny - och vi använder den i stort sett varje dag! Det finns trådar om ämnet stekpannor/teflonpannor där olika pannors duglighet/funktion diskuterats!
-Kan vara bra tråd att läsa om man står i pannköpartagen!
Jag har förbrukat många teflonpannor under årens lopp, men alltid även haft en gjutjärnspanna. Nu är det många år sen jag slutade att köpa teflonpannor. Så köp en bra gjutjärnspanna, sköts den rätt så håller den hur länge som helst, alltså olja in den emellanåt och använd aldrig diskmedel. Lycka till.:)
Det finns stekpannor med titanbeläggning där teflonet ligger under och skyddas av titanet. Den sorten använder jag. Köpt på Duka eller Servera. Nu är de lite dyrare, men de håller i så många år. Inget fett behövs när du steker, så dessa rekommenderar jag verkligen. Lycka till
Lilljeppe
Tack for tipsen - kanske ska jag investera i både en titan/teflonpanna och en gjutjärnspanna ..... Några speciella märken som kan rekommenderas? - det finns ju sa himla många och jag koper helst något som man kan ha länge (helt OK om det blir lite dyrare) :p
Ha en bra helg! Agi
Då det gäller stekpannor (och för den delen andra kokkärl) finns det bara ett märke som håller vad det lovar; Hackmann.
Har en titanstekpanna från dem som jag använder nästan dagligen. Jag har haft den i fem år och den är nästan som ny (någon liten repa i den bara).
Det viktigaste med sådana kokkärl är att inte använda metall i onödan i dem (trots att reklam ofta lovar annat), att inte använda för hög temperatur under långa stunder samt att göra ren dem väl.
Visst kan jag hålla med om att gjutjärnspannor är bra, men hatar då folk säger att de aldrig diskat dem. Ohygieniskt. Bakterierna frodas. Dessutom tar maten smak av varandra, även om man "torkar ur" pannan. Vem vill äta en god köttbit stekt i fettet från salt sill (jag älskar stekt salt sill, men inte i combo med kött). Diska därför oxå era gjutjärnspannor, lätt, med yes eller dylikt.
Mvh,
Jörgen
Hej Jolmen!
nej nej och nej till diskmedel i gjutjärnspannan :'( Här har du en manisk bakteriebekämpare :D
Vet inte hur andra gör men jag spolar av direkt med hett vatten, eller kokar ur pannan på heta plattan med bara vatten. Borstar ordentligt med diskborsten! Har jag haft nåt välsmakande i pannan, som fisk eller vitlök så använder jag kaffesumpen från bryggaren eller ibland grovsalt. Jag lovar dej - ingen smak blir kvar :p. Tar man ett nappatag med Svinto nångång och oljar in panna ordentligt mellan användningarna så kan jag garantera en förväntad smakfull upplevelse. Varje gång.
Citat: "Tar man ett nappatag med Svinto nångång och oljar in panna ordentligt mellan användningarna så kan jag garantera en förväntad smakfull upplevelse. Varje gång.":'(
Tror nog att yes sparar pannan bättre än svinto och kaffesump....(Y)
Allvarligt.... använd diskmedel då och då, även i den kära gjutjärnspannan... allt annat är ju löjligt...
Däremot att smörja med olja då och då gäller alla stekkärl, även titanpannor. Detta för att bygga upp den yttersta "kolytan", den som maten är i kontakt med...
:) nå, kära jolmen....inte vet jag. Men min panna har gode så många år på nacken och den är finfin. Tänker aldrig börja med diskmedel.
Sicken jädra tur vi gör olika, va? Hur ska vi annars kunna ge tips?! :D
JAg diskar bara ur min gjutjärnsgryta med hett vatten, sen torkar jag med papper ur vattnet så den blir helt torr. Blir så rent så :D
Vad det gäller ex hackmans titanstekpanna så diskar jag alltid med diskmedel, Hmmm varför gör jag det.....
Hackman har bra stekpannor så de rekommenderas.lite tung kan jag tycka.
Ikea har också en hel del bra´stekpannor. jag hittade en som var 28 cm i diameter. ett långt handtag, och dessutom ett handtagsom en ögla på motsatt sida. perfekt stekpanna lätt att lyfta stadigt och till bra pris 225kr tror jag den gick på. Bränner inte fast.
Nu puffar jag igång denna tråd eftersom jag behöver någon panna som ersätter min slitna teflonpanna.
Gjutjärn har jag tre stycken (som gryta, med grillmönster-effekt och en vanlig) och jag använder dem mycket. (Diskar dem med hett vatten och stor-rengör emellanåt med grovt salt och sedan olje-insmörjning)
Men ofta passar det att använda teflon-pannan .....
Nu tror jag att jag vill testa en med titan istället.
Vill höra era erfarenheter som har titanpanna. Vad är fördelarna med en sådan?
Jag köpte en dyr titanstekpanna som jag inte alls var nöjd med och slarvig som jag är hade jag blivit av med kvittot så garantin gällde inte tyvärr så det blev soptunnan och tom börs(N).
Glömde säja att det var beläggningen som skadades och maten fastnade, betalade över 800kr för stekpannan och har även köpt en titangrillstekpanna och även den var jag missnöjd med, har kanske haft otur!
Jag gillar också gjutgärn i både stekpanna och stekgryta vilket jag ofta använder.
För ca 1 år sen köpte jag en stor wokpannan stil 379 kr på IKEA och den är jag jättenöjd med. (Y) Det fastnar inget och ännu har jag inte märkt att beläggningen skadats och så får det plats mycket mat i den! Jag är även nöjd med IKEAs 365+ serie där det även finns grytor med teflon i vissa. Lycka till i djunglen bland grytor och stekpannor! :D
IKEAs Skänka http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80129462 tycker jag är jättebra. Den har även lock.
:)Vi har tre Skeppshults gjutsjärnstekpannor
En typ pannkaksstekpanna
En lite större med raka kanter
En grillstekpanna
Alla tre med trähandtag.
(Y)Vi är väldigt nöjda med dom
Efter användning, diskar vi ur dem med varmt vatten
När dom torkat, smörjer vi in dom med rapsolja
Tacka vet jag Skeppshults gjutjärnsstekpannor(Y)(Y)(Y)
Jag är nog också gjutjärnspannefrälst:) och dristar mig tom att diska ur dem med diskmedel. Torkar dem alltid på eftervärmen på spisen och det har aldrig varit några problem. Den äldsta är snart 40 år och är "still going strong". Enda nackdelen är att de är tunga att hantera. Titan har jag hört ska vara betydligt mer hållbart än teflon men även här verkar kvalitén att variera.
Tack för tipsen!
Jag skall kolla in IKEAS "Skänka". De verkar ju både vara bra och prisvänliga:-)
Hade en Titanpanna funkade bra ca 2år sen började det fastna i den.Tipset jag fick var att koka vatten med maskindiskmedel i för att rengöra gjodre det att antal gånger på raken utan att det funkade.(N)(N)
Nu har jag en Hackman hard face panna och den har funkat utmärkt i 1år. Jag har en 28cm panna med höga kanter så jag kan laga mycket på engång, går även bra att steka plättar i den.
Kör bara Hackman (förutom en skeppshult gjutjärnspanna och en gjutjärnsgryta). Titanpannan är klart bäst!(Y) Vet inte hur många teflonpannor jag förbrukat innan jag gick över till titan.