Först lite beröm: Många bra tips, enkla(jag är lite lat),nya, lättlagade rätter får vi njuta av via matklubben!Sedan:Gremolata, hur gör man det och vad passar till?Mitt bidrag: När Du bakar ciabatta, behöver Du inte använda mix, utan blanda i stället specialvetemjöl och durumvetemjöl. Mix är väl bra, men det känns mer "hembakat" att blanda sin egen blandning, tycker jag.
17 april 2000
Gremolata serveras traditionellt till den italienska rätten Ossobuco som är en slags gryta. Man hackar eller mixar 1 knippe persilja med 2 msk rivet citronskal och 1-2 pressade vitlöksklyftor. Gott till mycket annat också.
Först lite beröm: Många bra tips, enkla(jag är lite lat),nya, lättlagade rätter får vi njuta av via matklubben!Sedan:Gremolata, hur gör man det och vad passar till?Mitt bidrag: När Du bakar ciabatta, behöver Du inte använda mix, utan blanda i stället specialvetemjöl och durumvetemjöl. Mix är väl bra, men det känns mer "hembakat" att blanda sin egen blandning, tycker jag.
Gremolata serveras traditionellt till den italienska rätten Ossobuco som är en slags gryta. Man hackar eller mixar 1 knippe persilja med 2 msk rivet citronskal och 1-2 pressade vitlöksklyftor. Gott till mycket annat också.