Tänkte på en sak, Bovete är ju en ört och saknar gluten vilket är bra men
Har den ( bovetemjölet ) samma egenskaper som tex. vetemjöl ? Alltså blir en smet bra till pannkaka el deg till bullar?
svengelsk9 januari 2014
Jag har bara träffat på pannkakor, bretagnska stora tunna och ryska blinier, små tjocka med jäst. De flesta recepten tycks också innehålla vanligt vetemjöl. För inte så länge sedan åt jag en buckwheat pancake på ett kafé här i England. Den var tjock och stor och inte alls god. Det finns ett recept på de bretagnska i min kokbok.
aattaa9 januari 2014
man måste blanda med annat mjöl,för att det ska bli bra
pihal10 januari 2014
Man bör blanda i annat mjöl, exempelvis vetemjöl. Slänger in ett recept på bröd bakat med bovete och vetemjöl. Vetefläta med bovete
Tänkte på en sak, Bovete är ju en ört och saknar gluten vilket är bra men
Har den ( bovetemjölet ) samma egenskaper som tex. vetemjöl ? Alltså blir en smet bra till pannkaka el deg till bullar?
Jag har bara träffat på pannkakor, bretagnska stora tunna och ryska blinier, små tjocka med jäst. De flesta recepten tycks också innehålla vanligt vetemjöl. För inte så länge sedan åt jag en buckwheat pancake på ett kafé här i England. Den var tjock och stor och inte alls god. Det finns ett recept på de bretagnska i min kokbok.
man måste blanda med annat mjöl,för att det ska bli bra
Man bör blanda i annat mjöl, exempelvis vetemjöl. Slänger in ett recept på bröd bakat med bovete och vetemjöl.
Vetefläta med bovete