Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bovete

  • fiffilura 9 januari 2014

    Tänkte på en sak, Bovete är ju en ört och saknar gluten vilket är bra men
    Har den ( bovetemjölet ) samma egenskaper som tex. vetemjöl ? Alltså blir en smet bra till pannkaka el deg till bullar?

  • svengelsk 9 januari 2014

    Jag har bara träffat på pannkakor, bretagnska stora tunna och ryska blinier, små tjocka med jäst. De flesta recepten tycks också innehålla vanligt vetemjöl. För inte så länge sedan åt jag en buckwheat pancake på ett kafé här i England. Den var tjock och stor och inte alls god. Det finns ett recept på de bretagnska i min kokbok.

  • aattaa 9 januari 2014

    man måste blanda med annat mjöl,för att det ska bli bra

  • pihal 10 januari 2014

    Man bör blanda i annat mjöl, exempelvis vetemjöl. Slänger in ett recept på bröd bakat med bovete och vetemjöl.
    Vetefläta med bovete

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.