Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

buffé till dop

  • 2 september 2004

    HEJ!JAg ska ha dop om någon vecka jag behöver tips på rätter att servera, jag tänkte de skulle ha med hösten och vilt att göra.

  • 2 september 2004

    varför inte tjälaknul med potatisgratäng lätt att förbereda, ..kan göras med en älgstek oxå ...(med tanke på höst;)Varmrätt för ca 4-8 personer som är lätt att göra och tar ca 12-13 tim.Ingredienser Tillagning1 - 1½ djupfryst fransyska5 dl vatten1½ -2 dl salt6 st krossade enbär1 tsk sockerstekpåse Det djupfrysta köttet läggs på ett galler i en ugnspanna. Köttet får stå i ugnen 12 tim 75°gärna över natten om man vill. Lägg det varma köttet i en stekpåse och gör en blandning av vatten, salt och socker. Slå vätskan över köttet i stekpåsen och knyt igen påsen. Låt kallna - det tar ca 5 timmarServera köttet i tunna skivor som pålägg eller tillsammans med potatissallad, el potatisgratäng.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.