Är det någon som har ett bra recept på en cocos och chilisoppa?
8 mars 2001
Hoppas du tycker om med kyckling annars är det ju bara att ta bort den.(4-8 pers.)300 g kycklingfilé100 g champinjoner3 stjälkar citrongräs 4 limeblad3 cm färsk ingefära saften av 1 lime 4 små färska chili 21/2 dl hönsbuljong, tärning71/2 dl kokosmjölk 3 msk fish saucefärsk korianderSmula kycklingköttet i små bitar. Dela svampen ett par gånger. Klyv limebladen. Skala och skiva ingefäran lövtunt. Rensa bort några av de yttre bladen på citrongräset och skär dem sedan i sneda bitar. Koka upp buljongen. Tillsätt kycklingköttet, limeblad, ingefära och citrongräs och koka i 5 minuter. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Lägg i svampen och chilin (hel). Smaka av med fish sause och limesaften. Servera och garnera med koriander.
Är det någon som har ett bra recept på en cocos och chilisoppa?
Hoppas du tycker om med kyckling annars är det ju bara att ta bort den.(4-8 pers.)300 g kycklingfilé100 g champinjoner3 stjälkar citrongräs 4 limeblad3 cm färsk ingefära saften av 1 lime 4 små färska chili 21/2 dl hönsbuljong, tärning71/2 dl kokosmjölk 3 msk fish saucefärsk korianderSmula kycklingköttet i små bitar. Dela svampen ett par gånger. Klyv limebladen. Skala och skiva ingefäran lövtunt. Rensa bort några av de yttre bladen på citrongräset och skär dem sedan i sneda bitar. Koka upp buljongen. Tillsätt kycklingköttet, limeblad, ingefära och citrongräs och koka i 5 minuter. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Lägg i svampen och chilin (hel). Smaka av med fish sause och limesaften. Servera och garnera med koriander.