Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

crepes

  • 20 januari 2006

    Önskar recept på creps

  • sjofredriksson 19 november 2007

    Hej prova gärna mina

    Crepes med olika fyllning 4 pers

    1 sats pannkaksmet eller fädiga pannkakor
    1 sats vit sås (bechamelsås)
    Fyllning 1: 200 g svamp färsk eller på brk, salt, peppar och riven ost.
    2: 200 g krabba färsk eller på brk, citronpeppar, dill och riven ost.
    Kinesisk kyckling-plommon sås- crepe:
    1 brk plommonsås
    200 g stekt kyckling i bitar
    Sallad
    3 Tomater i småbitar
    6 cm strimlad purjo

    Grädda pannkakorna eller tina ev frysta färdiga pannkakor.
    Vit sås (Bechamelsås): 2 msk vetemjöl blandas med 1 dl mjölk.
    Fräs 2 msk margarin i en gryta några sek, ta av kastrullen från spisen och häll i vetemjöl- mjölkblandningen och tillsätt 3 dl mjölk.
    Sätt kastrullen på spisen igen och värm upp såsen och vispa hela tiden
    till såsen tjocknat.

    Fyllning 1: Stek 200 g svamp i stekpanna med salt och peppar, blanda med vitsåsen, fyll pannakakorna och rulla ihop.
    Strimla ost över och gratinera i ugn 250 gr till den fått färg.

    Fyllning 2: Blanda vitsåsen med krabban, citronpeppar och dill.
    fyll pannakakorna och rulla ihop.
    Strimla ost över och gratinera i ugn 250 gr till den fått färg.

    Kinesisk kyckling-plommon sås- crepe
    Lägg pannkakorna på platt underlag
    Bred på plommonsåsen (den är väldigt söt) tunnt på hela pannkakan.
    Lägg sallad, tomat, purjo och kyckling i ena halvan av pannkakan och rulla ihop. Serveras på en gång.
    Denna crepe är inte så mättande så jag serverar ofta 2st / person.

    I Frankrike är Crepes en efterrättspannkaka och Gallette är pannkaka med matig fyllning som huvudrätt men var det en efterrättspannkaka med fyllning du ville ha recept på så får du höra av dig igen..

    :) lycka till i köket

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.