Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egen ricotta?

  • 20 april 2001

    Ibland är det svårt att få tag i Ricottaost och jag undrar därför om man kan göra den själv? Hur?

  • 23 april 2001

    Visst kan du göra den själv! För 250 g ricotta behövs 1 liter mjölk och 2-4 msk nypressad citronsaft. Hetta först upp mjölken till första bubblan och dra kastrullen från plattan. Tillsätt citronsaften, en matsked i taget. Rör om försiktigt tills mjölken flockar sig. Sila alltihop genom finmasig sil eller tunn bomull i durkslag. Låt rinna av någon timme tills alla vassle är borta.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.