Favoritkryddor?

Dela
Svart- och vitpeppar, "Fem pepparsorter", örtsalt, ingefära, paprikapulver, curry och junis kryddor "Elaka Måns"!
Jag försöker att inte använda allt för mycket salt och har även köpt örtsalt eftersom det anses vara nyttigare.... Min pappa fick en hjärtinfarkt, vilket gav mig en liten tankeställare ...............
Jag är en riktig kryddoman. Jag har ett köksöverskåp som är 30 cm brett. Hela nedre hyllan helt fylld av kryddburkar, ytterligare ett halvt hyllplan tas upp av påsar med kryddor i en burk och sedan har jag självklart ett "gäng" som står framme.

Det konstiga är att jag använder nästan allt. Det finns visserligen några riktiga höjdar favoriter (Gyroskrydda, Jamaican jerk, Sydafrikansk stek och grillkrydda, 5-pepparmix, oregano, basilika, timjan, rosmarin, vitlök, svart- och vitpeppar, jalapeñjopeppar, kanel, mukot, kardemumma, ingefära, kryddpeppar....det blev visst många) och några riktiga "stolpskott" däribland en kycklingkrydda som bara smakar kryddpeppar/paprika och en fiskkrydda som nästan smakar socker.

Saltar gör jag nog men inte mer än de flesta skulle jag tro.
Buljong & fond
Vegeta
Tamarisoja
Ajvar relish

....är mina favoriter utöver salt och peppar.
Skrivet av Jessika den 15 nov 2007

Jag är en riktig kryddoman. Jag har ett köksöverskåp som är 30 cm brett. Hela nedre hyllan helt fylld av kryddburkar, ytterligare ett halvt hyllplan tas upp av påsar med kryddor i en burk och sedan har jag självklart ett "gäng" som står framme.

Det konstiga är att jag använder nästan allt. Det finns visserligen några riktiga höjdar favoriter (Gyroskrydda, Jamaican jerk, Sydafrikansk stek och grillkrydda, 5-pepparmix, oregano, basilika, timjan, rosmarin, vitlök, svart- och vitpeppar, jalapeñjopeppar, kanel, mukot, kardemumma, ingefära, kryddpeppar....det blev visst många) och några riktiga "stolpskott" däribland en kycklingkrydda som bara smakar kryddpeppar/paprika och en fiskkrydda som nästan smakar socker.

Saltar gör jag nog men inte mer än de flesta skulle jag tro.


Vad använder du Jamaican Jerk till, Jessica?
Jag har köpt det på Aruba och vet det funkar till revben. Men finns det något mera? Det är verkligen sting i den;-)
undrar IrreVirre
Jag använder beroende på vad jag lagar. vit- svart- grön- rosépeppar. basilika, rosmarin, oregano, saffran, timjan, koriander, fonder, buljonger, både egengjorda och tärning, soja örtsalter, sambal oelek o sv.
Det är så många kryddor jag använder så det är svårt att räkna upp dem alla.
Jag blandar t ex min egen kebabkrydda.
Jag höll på att glömma det kanske viktigaste" salt ", utan salt kan man inte laga god mat.