Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

FETAOST 3%

  • Ekorrungen 23 december 2008

    Tjena alla matklubbare!

    Jag undrar om man kan frysa den? Det är 200 g utan spad och receptet har bara 100 g.

    En riktigt God Jul på er! Hoppas ni får det trevligt!/Carin

  • monac 23 december 2008

    det ska väl gå tycker jag...kanske blir lite smulig????

  • Linlock 23 december 2008

    Jag har fryst fetaost, dock inte 3 %, men det gick inte alls, den blev smulig och grynig. (N)

  • Lotten_J 23 december 2008

    Det är inte att rekommendera att frysa fetaosten, den tappar totalt konsistens och blir vattnig...så blev det för mig i alla fall....Fetaost håller sig ju ganska länge i kylen....kan du inte använda den i en vanlig sallad någon dag senare?

  • Mickemillan 23 december 2008

    Ringla lite olivolja över den eller häll i lite vatten i botten av burken så håller den sig fräsch ganska länge. Fetaost kan man ju använda till så mycket , blanda tex bara med lite soltorkade tomater som alternativ till salladen...

  • Ekorrungen 23 december 2008

    Tack för alla svar(Y)

  • systeryster 23 december 2008

    Kanske inte gör något om den blir grynig om du använder den i matlagning och inte ska äta den kall. i sallad Finns ju en hel del recept med fetaost i.Jag fick 1118 träffar när jag skrev Fetaost i receptsökrutan.Bara att välja och vraka bland pajer och lasagener tex Lycka till!:p

  • monac 23 december 2008

    gjorde lasagne med fetaost i...det vart en höjdare!(men föredrar betydligt högre fetthalt!):)

  • Okänd 24 december 2008

    Skiva tomater, rödlök och blanda med fetaost. Vispa ihop en vingrättsås och blanda allt. Supersmaskigt.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.