Jag undrar om man kan frysa den? Det är 200 g utan spad och receptet har bara 100 g.
En riktigt God Jul på er! Hoppas ni får det trevligt!/Carin
monac23 december 2008
det ska väl gå tycker jag...kanske blir lite smulig????
Linlock23 december 2008
Jag har fryst fetaost, dock inte 3 %, men det gick inte alls, den blev smulig och grynig. (N)
Lotten_J23 december 2008
Det är inte att rekommendera att frysa fetaosten, den tappar totalt konsistens och blir vattnig...så blev det för mig i alla fall....Fetaost håller sig ju ganska länge i kylen....kan du inte använda den i en vanlig sallad någon dag senare?
Mickemillan23 december 2008
Ringla lite olivolja över den eller häll i lite vatten i botten av burken så håller den sig fräsch ganska länge. Fetaost kan man ju använda till så mycket , blanda tex bara med lite soltorkade tomater som alternativ till salladen...
Ekorrungen23 december 2008
Tack för alla svar(Y)
systeryster23 december 2008
Kanske inte gör något om den blir grynig om du använder den i matlagning och inte ska äta den kall. i sallad Finns ju en hel del recept med fetaost i.Jag fick 1118 träffar när jag skrev Fetaost i receptsökrutan.Bara att välja och vraka bland pajer och lasagener tex Lycka till!:p
monac23 december 2008
gjorde lasagne med fetaost i...det vart en höjdare!(men föredrar betydligt högre fetthalt!):)
Okänd24 december 2008
Skiva tomater, rödlök och blanda med fetaost. Vispa ihop en vingrättsås och blanda allt. Supersmaskigt.
Tjena alla matklubbare!
Jag undrar om man kan frysa den? Det är 200 g utan spad och receptet har bara 100 g.
En riktigt God Jul på er! Hoppas ni får det trevligt!/Carin
det ska väl gå tycker jag...kanske blir lite smulig????
Jag har fryst fetaost, dock inte 3 %, men det gick inte alls, den blev smulig och grynig. (N)
Det är inte att rekommendera att frysa fetaosten, den tappar totalt konsistens och blir vattnig...så blev det för mig i alla fall....Fetaost håller sig ju ganska länge i kylen....kan du inte använda den i en vanlig sallad någon dag senare?
Ringla lite olivolja över den eller häll i lite vatten i botten av burken så håller den sig fräsch ganska länge. Fetaost kan man ju använda till så mycket , blanda tex bara med lite soltorkade tomater som alternativ till salladen...
Tack för alla svar(Y)
Kanske inte gör något om den blir grynig om du använder den i matlagning och inte ska äta den kall. i sallad Finns ju en hel del recept med fetaost i.Jag fick 1118 träffar när jag skrev Fetaost i receptsökrutan.Bara att välja och vraka bland pajer och lasagener tex Lycka till!:p
gjorde lasagne med fetaost i...det vart en höjdare!(men föredrar betydligt högre fetthalt!):)
Skiva tomater, rödlök och blanda med fetaost. Vispa ihop en vingrättsås och blanda allt. Supersmaskigt.