När ni skall göra en vanlig fiskrätt tex fiskgratäng eller fisksoppa, använder ni då torsk, allaska Poillock eller vad=???? Själv föredrar jag ju torsk, men använder lika ofta alaska pollock eller sej.
27 januari 2008
alaska pollock eller torsk
Lilljeppe27 januari 2008
torsk
pingu27 januari 2008
Alltid allaska pollock. Detta för att den är billigast. Finge jag välja hade jag köpt sej.
Nettie28 januari 2008
torsk
evaldo28 januari 2008
Det går i stort sätt med vilken vitfisk som helst, tycker jag i alla fall.
Philip8 februari 2008
Torsk, rödspätta eller rödtunga använder jag oftast.
Jag tycker att alaska pollock smakar pyton(H)
kickilitoo8 februari 2008
Jag har börjat att använda pangasus file'. Stora fileer som är riktigt matiga och goda. Inte alls lika dyra som torsken heller.
Jessika8 februari 2008
Instämmer med fg Pangasius (hajmal). Det är en höjdare. Annars blir det gärna lax, även i gratänger.
monac18 februari 2008
blir mest (färsk)lax här med....sonen i husets favorit mat! Tveksam över att äta torsk eftersom den är så utfiskad!
Hokie file eller sejrygg till gratänger & dyligt.
styvan19 februari 2008
Torsk, Pangasius eller lax!
Heisjo19 februari 2008
Föredrar spätta! Mest uppskattat av dottern och mannen...
Bianca19 februari 2008
Jag brukar gå till fiskbilen och den fisk de rekommenderar för dagen tar jag. En klar favorit är dock hälleflundra. Till fiskgratäng väljer jag helst plattfisk, någon tunga av något slag och till grytor lite fastare fisk, helst inte torsk utan gärna sej(som faktiskt trots sin gråhet är en underbart god matfisk) och lax. Ska jag grilla tycker jag att kotlettfisk är suveränt. Som fd fiskhandlarfru blir man ju lätt bortskämd med bra råvaror så fryst fisk brukar inte användas alltför ofta.
MatAnders19 februari 2008
Gärna egen fisk om man har typ gädda, abbore,brax men annars blir det torsk men den här hajmalen är inte alls så dum.
MammaIrene19 februari 2008
Pangasius fileér är inte så dumma alls, o Allaska Polock går också bra, vi får ju skydda torsken så gått vi kan allihop.
nettans19 februari 2008
VARNING!!! Testade nåt nytt med fryst Hoki file och paketet/påse kom från ett företag som heter Möllerud eller nåt sånt, fruktanvärt!!
Paketet var väldigt billigt så jag ville bara testa, men fy fasen rent ut sagt vilken ÄCKLIG fisk.
KÖP INTE DENNA PÅSE! Eller kanske inte nån alls från dem. Kollade på deras frysta lax oxå och såg INTE speciellt goda ut heller....
matvraket19 februari 2008
Är det någon som har ett bra recept på hemmagjord fiskgratäng? Är nyfiken på att testa, men skulle vilja ha ett recept som någon prövat och tycker är gott.
Använder du fryst eller färsk fisk i gratängen?
pehrzonflickan19 februari 2008
Lax eller torsk. Jag gjorde fiskgratäng idag. Tork i form med en räksås över och in i ugnen. Blev lite simmig, torsken var nog inte riktigt tinad. Jag är också intresserad av fiskrecept, gärna gratäng som är nåt annorlunda.
ullabits19 februari 2008
Jag har ett jättegott och lätt recept på fisk i ugn på min sida. Annars är det enkelt och gott att bara göra Smögensås på påse med lite mindre vätska och tillsätta riven ost och hälla över ett fiskblock , sen in i ugnen
JennyV19 februari 2008
Använder ibland alaska pollock till fisksoppor och gratänger. Har köpt Pangasius filéer som jag inte provat än. Hoki är gott och lax lika så. Trots att jag bor i ett fiskarsamhälle använder jag sällan färsk fisk. Har två goda fiskgratänger bland mina recept!!
När ni skall göra en vanlig fiskrätt tex fiskgratäng eller fisksoppa, använder ni då torsk, allaska Poillock eller vad=???? Själv föredrar jag ju torsk, men använder lika ofta alaska pollock eller sej.
alaska pollock eller torsk
torsk
Alltid allaska pollock. Detta för att den är billigast. Finge jag välja hade jag köpt sej.
torsk
Det går i stort sätt med vilken vitfisk som helst, tycker jag i alla fall.
Torsk, rödspätta eller rödtunga använder jag oftast.
Jag tycker att alaska pollock smakar pyton(H)
Jag har börjat att använda pangasus file'. Stora fileer som är riktigt matiga och goda. Inte alls lika dyra som torsken heller.
Instämmer med fg Pangasius (hajmal). Det är en höjdare. Annars blir det gärna lax, även i gratänger.
blir mest (färsk)lax här med....sonen i husets favorit mat! Tveksam över att äta torsk eftersom den är så utfiskad!
Hokie file eller sejrygg till gratänger & dyligt.
Torsk, Pangasius eller lax!
Föredrar spätta! Mest uppskattat av dottern och mannen...
Jag brukar gå till fiskbilen och den fisk de rekommenderar för dagen tar jag. En klar favorit är dock hälleflundra. Till fiskgratäng väljer jag helst plattfisk, någon tunga av något slag och till grytor lite fastare fisk, helst inte torsk utan gärna sej(som faktiskt trots sin gråhet är en underbart god matfisk) och lax. Ska jag grilla tycker jag att kotlettfisk är suveränt. Som fd fiskhandlarfru blir man ju lätt bortskämd med bra råvaror så fryst fisk brukar inte användas alltför ofta.
Gärna egen fisk om man har typ gädda, abbore,brax men annars blir det torsk men den här hajmalen är inte alls så dum.
Pangasius fileér är inte så dumma alls, o Allaska Polock går också bra, vi får ju skydda torsken så gått vi kan allihop.
VARNING!!! Testade nåt nytt med fryst Hoki file och paketet/påse kom från ett företag som heter Möllerud eller nåt sånt, fruktanvärt!!
Paketet var väldigt billigt så jag ville bara testa, men fy fasen rent ut sagt vilken ÄCKLIG fisk.
KÖP INTE DENNA PÅSE! Eller kanske inte nån alls från dem. Kollade på deras frysta lax oxå och såg INTE speciellt goda ut heller....
Är det någon som har ett bra recept på hemmagjord fiskgratäng? Är nyfiken på att testa, men skulle vilja ha ett recept som någon prövat och tycker är gott.
Använder du fryst eller färsk fisk i gratängen?
Lax eller torsk. Jag gjorde fiskgratäng idag. Tork i form med en räksås över och in i ugnen. Blev lite simmig, torsken var nog inte riktigt tinad. Jag är också intresserad av fiskrecept, gärna gratäng som är nåt annorlunda.
Jag har ett jättegott och lätt recept på fisk i ugn på min sida. Annars är det enkelt och gott att bara göra Smögensås på påse med lite mindre vätska och tillsätta riven ost och hälla över ett fiskblock , sen in i ugnen
Använder ibland alaska pollock till fisksoppor och gratänger. Har köpt Pangasius filéer som jag inte provat än. Hoki är gott och lax lika så. Trots att jag bor i ett fiskarsamhälle använder jag sällan färsk fisk. Har två goda fiskgratänger bland mina recept!!