Fisk och skaldjur WWFs rekommendationer

Fiskar man kan äta utan att få dåligt samvete

Abborre
Alaska Pollock, MSC-märkt
Blåmusslor, repodlade
Gråsej
Gädda
Gös från insjöar
Hummer
Krabba, burfångad, svensk
Lax, KRAV-märkt
Sill och strömming
Skarpsill
Skrubbskädda (vanlig flundra)
Vildfångar och odlad fisk som är miljömärkt

Det var inte mycket att välja på
Skrivet av mama97mia den 23 mar 2008

....som en kompis till mig sa... "vaddå? Jag äter torsk. FIsken är ju redan fångad o dödad.... "
Fast jag brukar försöka tänka på vad jag köper....


Jo... fast om folk hade slutat tänka så, så hade kanske våra hav inte blivit utfiskade... För om ingen köper fisken blir det ingen mening med att fiska den...
De har glömt den godaste av dem alla! Makrillen är oxå OK att äta och finns både färsk och fryst . Med massor av nyttigt fett och god att grilla......

Grilla i folie eller direkt på grillgaller, stek på stekjärn eller i ugnen. Salta och fyll den med citronskivor och dill. Servera med en kall yoghurtsås, jag brukar göra en enkel örtkryddad variant

Den är ju jättegod rökt oxå.....
Det kommer en scampi (jätteräka)på marknaden inom kort som är grönlistad. Dock blir den dyr och den kommer kanske inte finnas på alla butiker.
Willys är den enda kedja som inte tar in rödlistad fisk överhuvudtaget så köper man sin fisk där är den alltid OK

Sen finns det ju några sorter till på gröna listan bla Krav märkt torsk.
Gulmarkerade kan man äta ibland.

www.wwf.se/vrt-arbete/hav-och-fiske/ww-fs-fiskguide/1243694-ww-fs-fiskguide
-nr-du-ska-kpa-miljvnlig-fisk


Redigerat den 14 jun 2012 kl. 15:55