Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfond

  • 21 juni 2001

    Jag undrar hur man själv kan koka en god buljong till fisksoppa?

  • 23 juni 2001

    Hej Det gör du enkelt med fisk ben och huvudmen ta bort gälarna.Skjölj ben och huvud noga i kallt rinnande vatten. lägg Lök,selleri,palsternacka (ljusa rotsaker) i en gryta och låt svettas lägg i kryddor persiljestjälkaroch champinjonrester låt svettas lite till lägg i benen och e.v huvudet svetta någon minut till. Slå på vatten så att det knappt täcker koka i max 20 min (koka du längre blir den besk) ta av grytan från värmen och låt stå och dra i 30 min . Sila genom tät sil eller silduk. Fiskben kan man nog fåtag på hos fiskhandlaren om du inte har själv.Trevlig sommar

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.